liberinteleorman.ro

Team Star Sud SRL, în procedură de insolvență! Modernizarea centrului pietonal din Alexandria, o afacere prăfuită

Firma Team Star Sud 2019, cunoscută anterior sub numele de Spring Road Cargo, a intrat în procedură de insolvență în ianuarie 2024 conform dosarului 736/3/2024. Potrivit informațiilor obținute din surse judiciare, firma are mai multe litigii privind achizițiile publice. Această mișcare vine la câțiva ani după ce Tel Drum, companie care a fost controlată de fostul lider PSD – Liviu Dragnea, a fost judecată și anchetată pentru fraude cu fonduri europene și a intrat și ea în insolvență.

Documentele publicate în Monitorul Oficial dezvăluie că firma Team Star Sud 2019 a fost deținută inițial de Florea Neda, unul dintre foștii directori Tel Drum, și că transferul acțiunilor către Costel Cule a avut loc în martie 2018. Sub conducerea noului acționar, firma și-a schimbat nu doar numele, dar și obiectul principal de activitate, de la „activități de arhitectură” la „lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor”.

Odată cu intrarea lui Liviu Dobrescu, Marilena Panaitov și Nicoleta Dan (fostă Pene) în firmă, în 2020, structura acționariatului a suferit modificări semnificative. Conform Monitorului Oficial, actuala structură este următoarea: Costel Cule – 10%, Liviu-Lucian Dobrescu – 19%, Marilena Panaitov – 10%, Nicoleta Dan – 61%, cu administrator Alexandru Lucian Stoica.

Liviu Dobrescu, fost asociat Tel Drum și coleg de facultate cu Liviu Dragnea, este acum unul dintre acționarii principali ai Team Star Sud 2019. Marilena Panaitov, fost acționar și director economic la Tel Drum, este considerată un apropiat al lui Dragnea. Nicoleta Dan, cunoscută anterior sub numele de Pene, este partenera lui Petre Pitiș, alt acționar Tel Drum.

Firma a câștigat o serie de contracte cu statul în ultimii ani, inclusiv un acord cadru cu Serviciul Drumuri Naționale Alexandria în valoare de aproape 4,5 milioane de euro, precum și contracte cu Ministerul Educației și Consiliul Județean Teleorman. Între aceste contracte se numără și lucrări de întreținere pe timp de iarnă, reabilitarea drumurilor județene, modernizarea cinematografului Modern din Roșiorii de Vede și alte proiecte importante.

O lucrare importantă pe care a luat-o TEAM STAR SUD 2019 SRL și pe care o așteaptă Alexandria este centrul pietonal. Proiectul ,,Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”, din care face parte și ,,Modernizare zona pietonala strada Libertății”, fiind încadrat ca proiect etapizat”, potrivit municipalității.

Valoarea contractului a crescut la 21.733.225,98 lei la care se adaugă TVA în cuantum de 4.129.312,94 lei, valoare stabilită ținând cont și de obligativitatea aplicării prevederilor actelor normative apărute pe parcursul derulării contractului, și anume O.U.G. nr. 64 din 9 mai 2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile (Valoarea inițială a contractului a fost de 15653376.56 lei).

Lista contractelor cu statul câștigate în ultimii ani de noua firmă a oamenilor lui Dragnea:

14 martie 2022: Firma Team Star Sud 2019 semnează un contract de tip acord cadru (abonament) pe 2 ani, cu valoare maximă de aproape 4,5 milioane de euro, fără TVA, cu Serviciul Drumuri Naționale Alexandria din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri București a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). Contractul prevede ”ranforsarea sistemului rutier (cu lianți bituminoși si hidraulici) pentru lucrările aferente reparațiilor curente pe rețeaua de drumuri naționale” în raza de activitate Alexandria. Contractul a fost atribuit prin licitație deschisă accelerată la care au participat 4 ofertanți.

23 martie 2022: În asociere cu firmele Metropolitan Activ Construct din Sectorul 3, București, și Troia Premium Construct din Sectorul 6, București, și de această sub denumirea veche de Spring Road Cargo și cu obiectul secundar de activitate ”lucrări de artitectură”, firma controlată de oamenii lui Dragnea a semnat un contract de aproape 1 milion de euro cu Ministerul Educației pentru ”lucrări de execuție pentru 9 grădinițe cu program normal 2, 3 şi 4 săli de grupă cuprinse în Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România”.

Firma Metropolitan Activ Construct este deținută acum de Sorin Viorel Voinea, 42 de ani, din comuna Islaz, Teleorman. Până în februarie-martie 2018, Voinea a fost asociat în firmă cu Ion Pitiș din comuna Traian, județul Teleorman.

8 martie 2022: Team Star Sud 2019 și-a adjudecat un contract de peste 700 de mii de euro de la CJ Teleorman pentru ”servicii de intreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judeţul Teleorman, pe o perioada de 23 zile, începand cu data încetării contractului nr.5/06.01.2022”. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă.

Contractul nr. 5 din 6 ianuarie 2022, în valoare de peste 1,8 milioane de euro, a fost atribuit pentru 60 de zile.

Cele două contracte au fost încredințate după expirarea unui acord cadru mai vechi pentru întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor județene din Teleorman. Între timp, pe 30 septembrie 2021, CJ Teleorman a publicat un anunț de participare pentru organizarea unei noi licitații pentru atribuirea unui nou acord cadru pentru deszăpezire.

28 ianuarie 2022: acord cadru pe 2 ani, cu valoare maximă de peste 3 milioane de euro, semnat cu CNAIR SDN Alexandria pentru ”lucrări de întreținere periodică – Covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri naționale”.

21 ianuarie 2020: Team Star Sud 2019 a semnat un contract în valoare de peste 1,4 milioane de euro cu Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea, consolidarea şi extinderea cinematografului Modern din Roşiorii de Vede. A fost selecţie de oferte, fără licitaţie deschisă, fiind primite 2 oferte.

27 august 2019: firma Spring Road Cargo (redenumită ulterior Team Star Sud 2019) a semnat un contract de peste 3,2 milioane de euro cu primăria Ciuperceni, judeţul Teleorman, pentru modernizarea drumurilor din comună. A fost selecţie de oferte.

4 iunie 2019: Spring Road Cargo a semnat un contract de aproape 2,8 milioane de euro cu CJ Teleorman pentru reabilitarea a 8 kilometri de drumuri judeţene între localităţile Orbeasca şi Călineşti. A fost tot selecţie de oferte.

1 noiembrie 2018: contract de peste 400.000 de euro al firmei Spring Road Cargo cu primăria comunei Năsturelu pentru reabilitarea a peste 2 kilometri de drum local către cabana Craca.

2 octombrie 2018: contract de peste 1,3 milioane de euro al firmei Spring Road Cargo cu primăria oraşului Videle pentru modernizarea unor străzi din oraş.

Potrivit presei locale din Constanţa, pe 19 decembrie 2019, o asociere de firme, din care face parte şi Team Star Sud 2019, a câştigat un contract de peste 4 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din staţiunea Saturn.

Team Star Sud 2019 a fost asociată cu Societatea de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi (SCDA) Infrastructură din București – Sogard Giurgiu – și Baumann Activ SRL București.

Citiți și:

Victor Drăgușin a dat un nou termen pentru finalizarea centrului pietonal, al treilea

Centrul pietonal din Alexandria NU a fost finalizat la timp – Alexandria se reconstruiește cu întârziere

Incident tragic pe centrul pietonal: Un bătrân a devenit victima neglijenței în șantierul nesfârșit din Alexandria

Noul TELDRUM se ocupă de drumurile județene iarna asta – Cine este TEAM STAR SUD 2019 SRL

Refacerea centrului pietonal din Alexandria, fără termen de finalizare

Citiți și Centrul pietonal din Alexandria NU a fost finalizat la timp – Alexandria se reconstruiește cu întârziere

CITIȚI ȘI: Dezastrul din centrul Alexandriei, pus pe seama lipsei de granit – Explicațiile halucinante ale primarului

Citiți și: Schemele TEL DRUM continuă: O firmă asociată reabilitează centrul pietonal din Alexandria

Citiți și: Lucrările la pietonalul Alexandriei sunt SISTATE! Șantierul, reluat în martie

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. A reusit parasuta penala Nicoleta sa puna pe butuci si Team Star ,Tel Drumul reinventat.Dupa ce impreuna cu Pitis a furat din Teldrum milioane de euro ,acum s-au pus pe praduit noua societate! Profita amandoi de starea de sanatate precara a lui Liviu Dragnea si sug cat de mult pot,mai ales acum ca si-au reluat relatia de amantlâc dupa o perioada de timp in care infractoarea era „indragostita” de noul sot , un cunoscut interlop din oras cu masca de afacerist cinstit.Saracul Liviu Dragnea ,sa-si vada o parte din avere lichidata de loaza de Stefan ,baiatul lui cu mintea ingusta care a facut praf afacerile din agricultura si cealalta furata de concubinii Nicoleta si Petre!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Soția primarului de la Peretu, condamnată pentru „vaccinare la chiuvetă”

Următorul articol

Lansare de carte, la Roșiori: Dadestar Chaveste, poveste lăutărească, de Iulian Ignat

Cele mai recente articole de Actualitate