liberinteleorman.ro

Refacerea centrului pietonal din Alexandria, fără termen de finalizare

Lucrările de refacere a zonei pietonale din municipiul Alexandria se confruntă cu întârzieri semnificative și o lipsă de transparență în privința termenelor de finalizare. Cu două termene expirate și un al treilea nespecificat, comunitatea locală rămâne în ceață cu privire la momentul încheierii acestui proiect important care continuă să țină oamenii în nămol. Într-o adresă remisă redacției noastre cu întârziere, vizată de primar și alte două persoane (care nu au sesizat virgula între subiect și predicat) se specifică faptul că noul termen de finalizare nu există. El „se va stabili după elaborarea metodologiei de prelungire a duratei contractelor de finanțare pentru proiectele aflate în implementare în cadrul POR 2014-2020 de către Autoritatea de Management și care se vor etapiza în vederea finalizării investițiilor în cadrul PORSM 2021-2027, proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”, din care face parte și „Modernizare zona pietonală strada Libertății”, fiind încadrat ca proiect etapizat”.

Întârzierile în executarea lucrărilor sunt atribuite unor probleme cu furnizorul de pavaj din piatră naturală (granitul nemuritor care a ajuns de mult timp și a stat împachetat), dar și înlocuirii branșamentelor la rețeaua de apă și canalizare de către SC Apa Serv SA.

„Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la nr. 56959/27.11.2023 prin care solicitați o serie de informații în temeiul Legii nr. 544/2001, privind lucrările de pe centrul pietonal al Municipiulu Alexandria, lucrări excutate în cadrul obiectivului de investiții „Modernizare zona pietonală strada Libertăţii”, prin prezenta vă comunicăm următoarele:
Cerinta 1 – noul termen pentru finalizarea lucrarilor, avand in vedere ca primul nu a fost respectat, potrivi anuntului anterior,,durata contractului de executie lucrari privind ,,Modernizare zona pietonala strada Libertatii” este de 16 luni, incepand cu data de 16.05.2022. Raspuns prin Ordin administrativ emis de Supervizor, in conformitate cu prevederile contractului de lucrari, motivat de faptul ca sunt intrunite conditiile prevazute de Normativul pentru realizarea pe timp friguros a lucrarilor de constructii si instalatiilor aferente indicativ C16-84, si tinandu-se cont de stadiu lucrarilor in cadrul contractului de executie lucrari, a fost suspendata executia lucrarilor in perioada 29.11.2022-13.03.2023, reluarea executiei lucrarilor s-a facut prin Ordin administrativ emis de Supervizor. Noul termen de finalizare a lucrarilor se va stabili dupa elaborarea metodologiei de prelungire a duratei contractelor de finantare pentru proiectele aflate in implementare in cadrul POR 2014-2020 de catre Autoritatea de Management, si care se vor etapiza in vederea finalizarii investitiilor in cadrul PORSM 2021-2027, proiectul ,,Reducerca emisiilor de carbon in Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”, din care face parte si ,,Modernizare zona pietonala strada Libertatii”, fiind incadrat ca proiect etapizat”, potrivit municipalității.

Valoarea contractului a crescut la

„Cerinta 2 valoarea actuala a investitici si daca s-au facut modificari legate de firmele constructoare. Va rog sa imi spuneti care este motivul intarzierii lucrarilor. Raspuns valoarea actualizata a contractului de executie lucrari este de 21.733.225,98 lei la care se adauga TVA in cuantum de 4.129.312,94 lei, valoare stabilita tinand cont si de obligativitatea aplicarii prevederilor actelor normative aparute pe parcursul derularii contractului, si anume O.U.G. nr. 64 din 9 mai 2022 privind ajustarea preţurilor şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile (Valoarea inițială a contractului a fost de 15653376.56 lei).
In cadrul contractului de lucrari nu s-au produs modificari legate de executantul lucrarilor (firma constructoare: TEAM STAR SUD 2019 SRL).
In cadrul contractului de lucrari intarzieri, in executia lucrarilor, au fost inregistrate ca urmare a intarzierilor inregistrate de executant din partea furnizorului de pavaj din piatra naturala cat si ca urmare a realizarii inlocuirii bransementelor la reteaua de apa si canalizare, de catre SC Apa Serv SA, a blocurilor de locuinte a caror racordare la retelele respective este facuta in zona pietonala a strazii Libertatii”, a transmis Primăria Alexandria.

Citiți și Centrul pietonal din Alexandria NU a fost finalizat la timp – Alexandria se reconstruiește cu întârziere

CITIȚI ȘI: Dezastrul din centrul Alexandriei, pus pe seama lipsei de granit – Explicațiile halucinante ale primarului

Citiți și: Schemele TEL DRUM continuă: O firmă asociată reabilitează centrul pietonal din Alexandria

Citiți și: ADP Alexandria lasă arborii de pe centru fără apă până la finalizarea șantierului

Citiți și: Lucrările la pietonalul Alexandriei sunt SISTATE! Șantierul, reluat în martie

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Șase dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, în trei zile

Următorul articol

Antrenorii de la CSM Alexandria, DEMIȘI – Salvarea de la retrogradare rămâne obiectiv

Cele mai recente articole de Actualitate