liberinteleorman.ro

Lansare de carte, la Roșiori: Dadestar Chaveste, poveste lăutărească, de Iulian Ignat

27 februarie 2024

Miercuri, 28 februarie, ora 11:00, Roșiori de Vede devine gazda unui eveniment cultural de excepție, marcând vernisajul unei expoziții de fotografie și lansarea cărții „Dadestar Chaveste, poveste lăutărească”, semnată de talentatul autor Iulian Ignat. Locul desfășurării acestui eveniment va fi Casa de Cultură din Roșiori de Vede și Muzeul de Istorie „Petre Voivozeanu”.

Expoziția de fotografie, sub îndrumarea creativă a lui Iulian Ignat, surprinde esența și frumusețea lumii lăutărești din Roșiori de Vede. Fotografiile expresive redau momente autentice și emoții transmise de muzica lăutărească, evidențiind tradițiile și pasiunea ce definesc acest univers cultural distinct.

Lansarea cărții „Dadestar Chaveste, poveste lăutărească” aduce în prim-plan o incursiune fascinantă în lumea muzicii lăutărești. Iulian Ignat, autorul cărții, dezvăluie povești neștiute și detalii captivante din această comunitate.

„Dadestar chaveste” înseamnă în limba romani „Din tată în fiu”. În carte aflăm despre poveștile lor de viață și despre continuitatea acestei meserii, de-a lungul anilor, în familie. Volumul conține 64 de fotografii alb-negru, dintre care 20 se regăsesc în cea de-a 14 a expoziție personală a autorului.

Casa de Cultură din Roșiori de Vede va găzdui vernisajul și lansarea, oferind participanților o atmosferă prietenoasă și ocazia de a se bucura de creațiile artistice prezentate.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Team Star Sud SRL, în procedură de insolvență! Modernizarea centrului pietonal din Alexandria, o afacere prăfuită

Următorul articol

Doi șoferi, prinși beți criță în traficul din Teleorman

Cele mai recente articole de Cultură

Proiect cultural: Biblioteca pentru tineri

          Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, demarează proiectul cultural Biblioteca pentru tineri, ce se va