liberinteleorman.ro

Dezastrul din centrul Alexandriei, pus pe seama lipsei de granit – Explicațiile halucinante ale primarului

Centrul pietonal al Alexandriei arată ca după bombardament de o bună perioadă de timp, iar autoritățile găsesc explicații halucinante pentru neîndeplinirea termenelor de execuție a lucrărilor. Dacă la Casa de Cultură s-au găsit „probleme tehnice”, la stadionul municipal execuția este întârziată de trei ani din cauza unor rețele subterane identificate în amplasamentul lucrării, la centru pietonal e problemă de granit. Cu toate că lucrarea de pe tot centrul Alexandriei este un dezastru total și se lucrează rar și fără spor, primarul Alexandriei motivează lipsa de implicare cu faptul că granitul „nemuritor” este greu de găsit.

„Granitul care va fi pus pe pietonal este nemuritor. Este granit de 6 cm grosime. Discutăm de multe sute de ani și el nu poate fi afectat. Punerea lui în operă este o operațiune extrem de greoaie. Ce s-a întâmplat… în perioada pandemiei, principalii producători mondiali de granit au închis prăvăliile, cum s-a întâmplat și pe la noi. S-au redeschis odată cu ridicarea interdicțiilor, dar până aduci oamenii din șomaj… nu au fost stocuri. S-a a ajuns de la 9 luni la 6 luni livrarea unei comenzi. Cu plata a 50% în avans. (…) La un moment dat eram în situația să sistăm proiectul și să reactualizăm… Dumnezeu să ajute să nu trecem prin această fază, eu trag speranță că peste 50% vom continua lucrările cu actualul constructor și să se poată încadra în tarifele pe care le-au licitat cu un an înainte”, a spus primarul Victor Drăgușin la un post TV.

În realitate, firma care a obținut licitația, fosta TelDrum, nu mai face față lucrărilor din bani publici pe care le are în portofoliu. Cu 66 de angajați, TEAM STAR SUD 2019 SRL trebuie să se ocupe în același timp de mai multe obiective obținute prin schemele defunctei firme din portofoliul lui Liviu Dragnea.

Noul Teldrum a câştigat contracte pentru lucrări publice de 9,2 milioane de euro în ultimul an, numai în judeţul Teleorman, potrivit SICAP.

Firma Team Star Sud 2019 (fostă Spring Road Cargo) și continuatoarea Teldrum se va ocupa, potrivit unei hotărâri a Consiliului Județean Teleorman, de Planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2022-2023 în Teleorman, așa cum făcea Teldrum până acum.

Firma a obținut și licitația publică aferentă contractului privind execuția lucrărilor obiectivului de investiții: „Reabilitarea și modernizarea rețelei stradale în municipiul Alexandria: strada Alexandru Ghica, strada Meșteșugari, strada Dunării, strada Fabricii și șoseaua Turnu Măgurele.

Cât costă centrul pietonal

La pietonal, TEAM STAR SUD 2019 SRL a câștigat licitația privind execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic – Obiectul 3 – Modernizare zonă pietonală strada Libertății”.

Valoarea estimativă a achiziției pentru OBIECTUL 3 – MODERNIZARE ZONA PIETONALĂ STRADA LIBERTATII – este de 16.216.467,35 lei (fara TVA), din care: – Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii – 49.751,16 lei (fara TVA); – Constructii si instalatii -12.490.419,79 lei (fara TVA); – Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale – 163.660,40 lei (fara TVA); – Utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj – 2.032.825,17 lei (fara TVA); – Dotari – 991.066,05 lei (fara TVA); Organizare de santier – 488.744,78 lei (fara TVA). Valoarea contractului întreg este de 15653376.56 lei.

Advertisement

5 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Ică Calotă: Toți cetățenii vor avea acces în bazele sportive ale instituțiilor de învățământ în afara orarului școlar!

Următorul articol

Un copil a fost ATACAT de câini, la Conțești. Băiatul are o ureche secționată

Cele mai recente articole de Actualitate