Schemele TEL DRUM continuă: O firmă asociată reabilitează centrul pietonal din Alexandria

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Dezvăluiri

Tel drum-ul lui Dragnea se reinventează în diverse forme și obține în continuare lucrările importante din județ, după ce firma-mamă a intrat în insolvență. Acţionarii TelDrum SA – Lucian Dobrescu și Panaitov Marinela, alături de Nicoleta Dan, au înființat o societate care asfaltează de zor pe bani publici obținând, desigur, contracte prin licitație.

TEAM STAR SUD 2019 SRL a pus mâna pe licitația privind execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic – Obiectul 3 – Modernizare zonă pietonală strada Libertății”.

Valoarea estimativă a achiziției pentru OBIECTUL 3 – MODERNIZARE ZONA PIETONALĂ STRADA LIBERTATII – este de 16.216.467,35 lei (fara TVA), din care: – Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii – 49.751,16 lei (fara TVA); – Constructii si instalatii -12.490.419,79 lei (fara TVA); – Montaj utilaje, echipamente tehnologice si functionale – 163.660,40 lei (fara TVA); – Utilaje, echipamente tehnologice si functionale care necesita montaj – 2.032.825,17 lei (fara TVA); – Dotari – 991.066,05 lei (fara TVA); Organizare de santier – 488.744,78 lei (fara TVA).

Valoarea contractului întreg este de 15653376.56 lei.

Cine este TEAM STAR SUD 2019 SRL

Firma controlată de acționarii TELDRUM a fost înființată în 2014, dar a cunoscut faima în vremuri grele pentru TELDRUM din cauza încarcerării lui Liviu Dragnea și a perspectivelor incerte pe care le avea societatea-cheie. Și-a făcut rapid trecere la licitații și a obținut câteva contracte bune pe la primăriile din Teleorman. A lucrat și la Turnu Măgurele, Zimnicea, Țigănești etc.

Are același obiect de activitate: lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și, în scurt timp de la insolvența Tel Drum, a ajuns la succes. În 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 17.940.103 lei și un profit de 2.387.097 lei.

Unul dintre acționarii firmei star este Liviu Dobrescu, un nume important în schema business-urilor labirint hrănite de stat. El ține socoteala unor firme care obține licitații pe bani mulți după ce a fost om de bază la Tel Drum. INTERFRIGO LOGISTICS S.R.L. este una dintre companiile de top, de data asta din domeniul transporturilor terestre, ea ocupând locul I, în anul 2010, în topul ListaFirme.RO. Această firmă a avut legături cu societățile conduse de Ștefan Dragnea, fiul lui Livu Dragnea.

Celălalt acționar – Panaitov Marilela este dovada clară de om de casă în firme care au devenit VIP pe harta banilor publici alocați pentru lucrări prea scumpe pentru situația economică a Teleormanului. Și ea are în portofoliu de firme pe care le-a gestionat cu bănet semnificativ de la bugetul statului.

Iar rețeaua de putere construită în jurul lui Dragnea continuă să fie compusă din filiere sofisticate închegate prin capital șutit de la popor. Încrengătura afaceriștilor de carton, care s-au îmbogățit având numai contracte cu statul, este atât de alambicată încât cel care se apucă să o ia la puricat trebuie să fie un om extrem de calm. Continuăm.

Schema încrengăturilor TEAM STAR SUD
Schema TEL DRUM

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*