Centrul pietonal din Alexandria NU a fost finalizat la timp – Alexandria se reconstruiește cu întârziere

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

– Primăria Alexandria: durata contractului de execuție lucrări privind ”Modernizare zonă pietonală str. Libertății” este de 16 luni, începând cu data de 16.05.2022 –

Pentru locuitorii orașului Alexandria și pentru cei care au urmărit cu nerăbdare dezvoltarea centrului pietonal, luna septembrie 2023 era o dată importantă. Primarul Victor Drăgușin trimitea cu sârg drept la replică și ne spunea că proiectul urma să fie finalizat până la sfârșitul lunii septembrie, conform acordului încheiat cu firma constructoare – Team Star Sud SRL. Cu tot zbuciumul să promită contrariul a ceea ce descriau oamenii și presa, chiar și cei pe care Victor Drăgușin nu-i consideră jurnaliști, la începutul lunii octombrie, realitatea ne arată că am avut dreptate.

Dacă ne uităm la centrul orașului Alexandria astăzi, vedem că pietonalul promis se află departe de a fi finalizat. Deși granitul nemuritor a ajuns pe șantier, numărul muncitorilor pare să fie insuficient pentru spațiul imens pe care trebuie să-l transforme într-un centru pietonal modern și atractiv, spart tot deodată.

Această întârziere este o dezamăgire atât pentru comunitatea locală, cât și pentru cei care așteptau cu nerăbdare un nou centru pietonal în Alexandria, că au mers doi ani prin nămol și praf, depinde de perioadă. Promisiunile primarului au rămas neîndeplinite, iar orașul se confruntă cu o situație în care șantierul central este un amestec de granit și construcții incomplete după cum se poate vedea în fotografii sau într-o plimbare „pe centru”.

CITIȚI ȘI: Dezastrul din centrul Alexandriei, pus pe seama lipsei de granit – Explicațiile halucinante ale primarului

Citiți și: Schemele TEL DRUM continuă: O firmă asociată reabilitează centrul pietonal din Alexandria

Citiți și: ADP Alexandria lasă arborii de pe centru fără apă până la finalizarea șantierului

Citiți și: Lucrările la pietonalul Alexandriei sunt SISTATE! Șantierul, reluat în martie

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. CE SA FINALIZEZE INCAPABILUL, NULITATEA ASTA DE OM, COCOTAT IN POSTUL DE PRIMAR DE MULTI, FOARTE MULTI ANI, INCONJURAT DE BIROCRATII DIN PRIMARIE, ADUSI POLITIC TOT DE EL DE LA PSD LA FEL DE INCOMPETENTI? NIMIC!!!! STADIONUL ESTE PRAF, CASA DE CULTURA ESTE PRAF, STRAZI SI TROTUARE SPARTE HAOTIC SI NEFINALIZATE, PLINE DE GROPI, RESTURI DE MATERIALE DE CONSTRUCTII, CABLURI SI CONDUCTE, CU 4-5 RANDURI DE BORDURI PE ACELASI TROTUAR, CU PISTE DE BICICLETE PE MIJLOCUL TROTUARULUI, SAU PE LANGA IESIRILE DE PE ALEILE DIN BLOCURI, REPREZENTAND UN ADEVART PERICOL PENTRU PIETONI, CU STALPI DE ILUMINAT CE TREC PRIN MIJLOCUL PISTEI PENTRU BICICLETE…. CU PRIMA BANDA DE CIRCULATIE PE STRADA DUNARII INGUSTATA ATAT DE MULT INCAT AUTOBUZELE SUNT NEVOITE SA INTRE CU ROTILE PE BANDA A DOUA, PUNAND IN PERICOL SI BLOCAND CIRCULATIA, FARA SA FIE PREVAZUTE ALVEOLE PENTRU STATIILE DE AUTOBUZ, UN ADEVARAT DEZASTRU URBANISTIC, ETC……

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*