Noul TELDRUM se ocupă de drumurile județene iarna asta – Cine este TEAM STAR SUD 2019 SRL

în Actualitate/Actualitatea politică/Dezvăluiri

Teldrum-ul lui Dragnea s-a reinventat și obține în continuare lucrările importante din județ, după ce firma-mamă a intrat în insolvență. Acţionarii TelDrum SA – Lucian Dobrescu și Panaitov Marinela, alături de Nicoleta Dan, au înființat o societate care asfaltează de zor pe bani publici obținând contractele cele mai importante.

Firma Team Star Sud 2019 (fostă Spring Road Cargo) și continuatoarea Teldrum se va ocupa, potrivit unei hotărâri a Consiliului Județean Teleorman, de Planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2022-2023 în Teleorman, așa cum făcea Teldrum până acum.

Prin adresa nr. 1151/23.11.2022, înregistrată la Consiliul Județean Teleorman cu nr. 25241/23.11.2022, S.C. TEAM STAR SUD 2019 S.R.L. (lider de asociere) a transmis Planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2022-2023.
Activitatea are caracter strategic, de importanţă judeţeană şi se desfăşoară sub directa îndrumare şi conducere a Consiliului Județean Teleorman prin Direcția Tehnică şi Administrarea Patrimoniului. În vederea asigurării circulaţiei rutiere în timpul iernii, în conformitate cu prevederile art. 14 din ,,Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice” indicativ AND 525-2013 aprobat prin Ordinul nr. 289/2.170/2013, al ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine şi al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, cu modificările şi completările ulterioare, administratorul drumurilor va lua măsuri de organizare a intervenţiior pe perioada derulării contractului, care constau în stabilirea nivelurilor de viabilitate a drumurilor, de intervenţie şi dotare a unităţilor operative de acţiune pe timp de iarnă, elaborarea programului pregătirilor pentru iarnă, întocmirea planului operativ de acţiune pe timpul iernii 2022- 2023, organizarea unităţilor operative de acţiune, potrivit referatului de aprobare din CJ.

Reţeaua de drumuri judeţene din judeţul Teleorman cuprinde 26 de drumuri judeţene. Lungimea drumurilor judeţene necesare a fi întreţinute pe timp de iarnă totalizează 800,745 km.

Potrivit Hotărârii Consiliului Județean Teleorman nr. 85 din 28.06.2022, drumurile judeţene din județul Teleorman se încadrează pe nivelul II de viabilitate şi nivelul 2 de intervenţie în timpul iernii 2022 – 2023.

În vederea asigurării circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene în condiţii de siguranţă în timpul iernii, sunt necesare a fi prestate o serie de servicii care să conducă la prevenirea şi combaterea lunecuşului şi a înzăpezirii acestora, inclusiv realizarea unei informări prompte privind starea drumurilor pentru participanții la trafic.

Ca urmare a derulării procedurii de licitație deschisă, Judeţul Teleorman prin Consiliul Judeţean Teleorman a încheiat cu asocierea S.C. TEAM STAR SUD 2019 S.R.L.-S.C. E.M. PRIME CONSTRUCT S.R.L.-S.C. CLEAN PREST ACTIV S.R.L.- S.C. T DANCOR ROMCONSTRUCT S.R.L. acordul cadru de servicii nr. 233/22.11.2022 şi contractul subsecvent de servicii nr. 234/22.11.2022 pentru ,,Întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din județul Teleorman”.

Prin adresa nr. 1151/23.11.2022, înregistrată la Consiliul Județean Teleorman cu nr. 25241/23.11.2022, S.C. TEAM STAR SUD 2019 S.R.L. (lider de asociere) a transmis Planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2022 – 2023, potrivit Consiliului Județean Teleorman.

Contracte pentru lucrări publice de 9,2 milioane de euro în Teleorman

Noul Teldrum a câştigat contracte pentru lucrări publice de 9,2 milioane de euro în ultimul an, numai în judeţul Teleorman, potrivit SICAP.

TEAM STAR SUD 2019 SRL a pus mâna și pe licitația privind execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic – Obiectul 3 – Modernizare zonă pietonală strada Libertății”.

Firma a obținut și licitația publică aferentă contractului privind execuția lucrărilor obiectivului de investiții: „𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 ș𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞ț𝐞𝐥𝐞𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚𝐥𝐞 î𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐚: 𝐬𝐭𝐫. 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚, 𝐬𝐭𝐫. 𝐌𝐞ș𝐭𝐞ș𝐮𝐠𝐚𝐫𝐢, 𝐬𝐭𝐫. 𝐃𝐮𝐧ă𝐫𝐢𝐢, 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐢𝐢 ș𝐢 ș𝐨𝐬. 𝐓𝐮𝐫𝐧𝐮 𝐌ă𝐠𝐮𝐫𝐞𝐥𝐞”.

Cine este TEAM STAR SUD 2019 SRL

Firma controlată de acționarii TELDRUM a fost înființată în 2014, dar a cunoscut faima în vremuri grele pentru TELDRUM din cauza încarcerării lui Liviu Dragnea și a perspectivelor incerte pe care le avea societatea-cheie. Și-a făcut rapid trecere la licitații și a obținut câteva contracte bune pe la primăriile din Teleorman. A lucrat și la Turnu Măgurele, Zimnicea, Țigănești etc.

Are același obiect de activitate: lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și, în scurt timp de la insolvența Tel Drum, a ajuns la succes. În 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 17.940.103 lei și un profit de 2.387.097 lei.

Unul dintre acționarii firmei star este Liviu Dobrescu, un nume important în schema business-urilor labirint hrănite de stat. El ține socoteala unor firme care obține licitații pe bani mulți după ce a fost om de bază la Tel Drum. INTERFRIGO LOGISTICS S.R.L. este una dintre companiile de top, de data asta din domeniul transporturilor terestre, ea ocupând locul I, în anul 2010, în topul ListaFirme.RO. Această firmă a avut legături cu societățile conduse de Ștefan Dragnea, fiul lui Livu Dragnea.

Celălalt acționar – Panaitov Marilela este dovada clară de om de casă în firme care au devenit VIP pe harta banilor publici alocați pentru lucrări prea scumpe pentru situația economică a Teleormanului. Și ea are în portofoliu de firme pe care le-a gestionat cu bănet semnificativ de la bugetul statului.

Schema încrengăturilor TEAM STAR SUD
Schema TEL DRUM

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*