liberinteleorman.ro

Propagandă pentru DGASPC Teleorman: se împart OUĂ copiilor – Ministrul Familiei, în control

Advertisement

Propagandă pentru DGASPC Teleorman. După ce au ieșit la iveală ororile din centrele de plasament din Teleorman, printre care violuri, bătăi și amenințări, reprezentanții Consiliului Județean Teleorman, în loc să-i demită de vinovați, încearcă să scape de subiect prin acțiuni propagandiste. Ei fac un eveniment în cadrul căruia vor duce ouă copiilor fără părinți, un fel de bătaie de joc.

În contextul recentelor dezvăluiri cu privire la condițiile inumane din centrele de plasament din Teleorman, reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au ales să răspundă prin organizarea unui eveniment la care va participa inclusiv consilierul de stat Dumitru-Daniel Botănoiu, de la Cancelaria Prim-Ministrului Marcel Ciolacu, alături de reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ei vor asista la momentul în care 11.500 de ouă vor fi donate Spitalului județean de urgență Alexandria, DGASPC Teleorman și centrelor pentru persoane vârstnice din localitățile Talpa și Saelele, într-o acțiune considerată serioasă.

În ultima perioadă, atenția publică s-a îndreptat către centrele de plasament din județul Teleorman, aici unde au fost dezvăluite condiții precare și neglijență în privința îngrijirii copiilor aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Aceste informații șocante au stârnit indignarea publică și au cerut acțiuni imediate pentru a remedia situația, însă Consiliul Județean Teleorman răspunde cu… ouă.

În ciuda criticilor aduse administrației județene pentru neputința lor în a asigura protecția și siguranța copiilor aflați în sistemul de protecție a copilului, Consiliul Județean Teleorman ignoră parcă în batjocură situația. Ei împart ouă în timp ce șefa de centru de la Roșiorii de Vede, de exemplu, Mihaela Paraschiv, se află la o țigară și cafea, împreună cu educatoarele de bârfă – vorbind despre persoanele nesupuse din instituție și despre copii, vreme în care așteaptă să se pregătească mâncarea preparată special pentru ea.

Din informațiile noastre, ministrul Familiei este așteptat să facă o vizită în centrele de plasament din Teleorman. O întâlnire planificată, bineînțeles, pentru care s-au dat deja ordine să fie totul „ca la carte”.

Citiți și: Mărturii despre ororile prin care au trecut copiii instituționalizați la DGASPC Teleorman

Citiți și: Dezvăluiri cutremurătoare: Povestea traumatizantă a unui avort forțat în centrul din Roșiorii de Vede

Citiți și: Șeful AJPIS Teleorman, cercetat disciplinar și suspendat din funcție în urma ororilor din centrele sociale

Citiți și SURSE: Mihăiță de la AJPIS Teleorman vrea să-și deschidă azil

Citiți și: Abuzurile de la DGASPC Teleorman – Educatorii îi fac masaj șefei Mihaela Paraschiv, de la centrul din Roșiori – EXCLUSIV

Citiți și: SURSE: Gâdea, vizită surpriză la Ciolacu

Citiți și: Reacția lui Florinel Dragomirescu la abuzurile relatate de copiii DGASPC Teleorman

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Utilaj deraiat, la Roșiorii de Vede: O victimă inconștientă

Următorul articol

6 povești de neuitat pentru 6 seri în aer liber la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss