liberinteleorman.ro

SURSE: Mihăiță de la AJPIS Teleorman vrea să-și deschidă azil

21 iulie 2023
Advertisement

Ghimiș Mihăiță Valentin – directorul executiv al AJPIS Teleorman, suspendat din funcție după ce s-au descoperit ororile din centrele sociale, se pregătea să deschidă un azil pentru seniori, la ieșire din Peretu, comuna în care locuiește mama sa.

În timp ce ancheta continuă, se pare că acesta avea sau încă are în plan deschiderea unui azil pentru bătrâni. Acest proiect, care ar fi trebuit să ofere îngrijire și protecție persoanelor în vârstă, vine precum o surpriză pentru mulți având în vedere scandalul în care este implicat CEO-ul AJPIS, care știe situația vârstnicilor vulnerabili din județ și cum au devenit centrele sociale adevărate afaceri pentru mulți.

„Lumea începe să prindă curaj și să îmi aducă la cunoștință alte informații. De data aceasta este vizat Ghimiș Mihăiță Valentin, CEO AJPIS Teleorman (așa apare pe pagina de Facebook a acestuia), care se pregătea să deschidă un azil pentru seniori, la ieșire din Peretu, comuna în care locuiește mama sa. Clădirea din foto de mai jos a fost un local destinat evenimentelor și transformată de CEO-ul AJPIS Teleorman pentru a putea găzdui seniori”, spune Noni Iordache – avertizorul de integritate care a dezvăluit în ultimii ani ororile din centrele sociale, mai ales cele pentru copii din Teleorman.

Valentin Mihăiță Ghimiș, suspendat

Valentin Mihăiță Ghimiș conduce AJPIS Teleorman de ani buni. El nu a fost niciodată o figură reprezentativă a PSD Teleorman, însă a făcut jocurile tăcerii din umbră, fără a lua atitudine radicală față de neregulile constatate. Acum este suspendat din funcție și cu siguranță își va găsi alt job la finalizarea anchetei pentru că toți cei care au tăinuit abuzurile inimaginabile asupra unor copii fără părinți sau asupra unor bunici fără apărare trebuie să plătească prin funcție și, de ce nu, și prin ceea ce vor decide instituțiile abilitate. Iar Ghimiș a scris în CV, la competențe și abilități, că are capacitate de asumare a responsabilității.

Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și Comisia de Disciplină a Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) s-au sesizat și au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecției Muncii (IM), Dantes Bratu, respectiv a directorilor executivi ai AMPIS București, AJPIS Arad, AJPIS Constanța, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureș, AJPIS Teleorman și AJPIS Vrancea.

Ocupanții acestor posturi sunt suspendați din funcțiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare.

Cercetarea și suspendarea vin ca urmare a scandalului legat de ororile din centrele sociale în care mai mulți copii au fost violați, drogați și bătuți. Și în centrele pentru bătrâni au fost descoperite nereguli, însă nu toate cele reale. Echipele de verificare au identificat evaziune fiscală, lipsa licenței și alte lucruri administrative, însă nu au arătat felul în care sunt tratați unii dintre vârstnici, însă despre asta veți citi în Liber în Teleorman zilele următoare.

Citește și: Verificări în centrele sociale din Teleorman: Două dosare penale pentru fraude economice

Citește și: Mărturii despre ororile prin care au trecut copiii instituționalizați la DGASPC Teleorman

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Conflict în PNL Teleorman – Florin Titirișcă: „Domnule Florescu, fiți demn!”

Următorul articol

Ică Calotă: Proiectul PNL de eliminare a dosarului cu șină a intrat în vigoare

Cele mai recente articole de Actualitate