Abuzurile de la DGASPC Teleorman – Educatorii îi fac masaj șefei Mihaela Paraschiv, de la centrul din Roșiori – EXCLUSIV

în Actual/Actualitate/Administratie/Social

Copiii plasați în grija DGASPC Teleorman dezvăluie abuzuri și neglijențe, iar conducerea instituției este acuzată de nepăsare și de acoperire a unor tratamente inumane. Șeful centrului de plasament din Roșiorii de Vede este în prim-plan de această dată. Mihaela Paraschiv este un personaj controversat despre care presa a mai scris și despre care inclusiv președintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea are un raport stufos.

Mărturiile unor copii plasați în centrul din Roșiorii de Vede dezvăluie că aproape toți educatorii îi fac masaj directoarei Mihaela Paraschiv. Un copil a relatat că, la un control anterior, Paraschiv le-a spus echipelor de control că a căzut pe scări și că, din acest motiv, a avut nevoie de masaj.

„Aproape toți educatorii centrului îi fac masaj directoarei Mihaela Paraschiv. Doamna Sabi, doamna Luminița, doamna bucătăreasă, doamna Geta. Nu am văzut-o pe doamna Mioara și doamna Lili. În rest toți îi fac. A venit odată un control și a mințit că a căzut pe scări și de-aia i s-a făcut masaj”, a spus un copil.

Acesta spune că Mihaela Paraschiv are meniu personalizat la centrul de plasament pe care îl conduce. „Se cumpără alimente din banii noștri pentru dânsa. Doamna bucătar ia alimente de la noi de pe modul și le duce acasă… Se întâmplă multe lucruri. Doamna Geta a bătut-o pe Adina că nu a făcut ce a zis ea”, acestea sunt doar câteva dintre abuzurile semnalate de cei mici.

Copiii plasați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman au dezvăluit abuzuri și neglijențe îngrozitoare petrecute în trecut.

Presa locală și o echipă a Realitatea PLUS a fost, alături de cei care verifică în aceste zile condițiile din centrele sociale, au vrut să discute cu cei mici, însă, cu toții s-au lovit de atitudinea radicală a actualului director interimar, numit în funcție fără concurs și care nu are habar câți salariați coordonează. Florinel Dragomirescu nu a permis discuția cu cei mici, deși unii dintre ei ne-au spus că voiau să vorbească.

„Acolo nu vă permit. Nu vă permit, că trebuie pregătiți copiii. (…) Eu vă spun că noi în centru avem personal… Nu pot să vă răspund la fiecare apartament câte persoane avem”, a declarat directorul DGASPC Teleorman – Florinel Dragomirescu în fața jurnaliștilor.

Mărturii care pot afecta emoțional

Doi dintre tinerii care au fost abuzați în aceste centre au avut curajul de a vorbi și de a mărturisi teroarea prin care au trecut. Poveștile lor dezvăluie o imagine șocantă a condițiilor deplorabile și a abuzurilor inumane la care au fost supuși copiii vulnerabili.

Unul dintre acești tineri a povestit experiența lui traumatică într-unul dintre centrele DGASPC Teleorman. El a vorbit despre violența fizică la care era supus el și colegii săi, mai ales cei mai mici dintre ei, de către unul dintre angajați, precum și despre abuzurile sexuale la care copiii au fost supuși de către adultul responsabil de îngrijirea lor.

Citește continuarea aici: Mărturii despre ororile prin care au trecut copiii instituționalizați la DGASPC Teleorman

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

6 Comments

  1. Treburile astea se stiau de mai demult, nu inteleg cum tocmai acum s-a spart buna si la noi in Teleorman. Probabil dupa tot scandalul cu azilurile

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*