liberinteleorman.ro

Șeful AJPIS Teleorman, cercetat disciplinar și suspendat din funcție în urma ororilor din centrele sociale

Comisia de Disciplină a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și Comisia de Disciplină a Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) s-au sesizat și au dispus cercetarea disciplinară a inspectorului general de stat al Inspecției Muncii (IM), Dantes Bratu, respectiv a directorilor executivi ai AMPIS București, AJPIS Arad, AJPIS Constanța, AJPIS Giurgiu, AJPIS Hunedoara, AJPIS Maramureș, AJPIS Teleorman și AJPIS Vrancea.

Ocupanții acestor posturi sunt suspendați din funcțiile de conducere pe perioada cercetării disciplinare. De asemenea, directorul executiv al AJPIS Bacău și-a înaintat demisia către conducerea ANPIS.

Cercetarea și suspendarea vin ca urmare a scandalului legat de ororile din centrele sociale în care mai mulți copii au fost violați, drogați și bătuți. Și în centrele pentru bătrâni au fost descoperite nereguli, însă nu toate cele reale. Echipele de verificare au identificat evaziune fiscală, lipsa licenței și alte lucruri administrative, însă nu au arătat felul în care sunt tratați unii dintre vârstnici, însă despre asta veți citi în Liber în Teleorman zilele următoare.

Valentin Mihăiță Ghimiș, suspendat

Valentin Mihăiță Ghimiș conduce AJPIS Teleorman de ani buni. El nu a fost niciodată o figură reprezentativă a PSD Teleorman, însă a făcut jocurile tăcerii din umbră, fără a lua atitudine radicală față de neregulile constatate. Acum este suspendat din funcție și cu siguranță își va găsi alt job la finalizarea anchetei pentru că toți cei care au tăinuit abuzurile inimaginabile asupra unor copii fără părinți sau asupra unor bunici fără apărare trebuie să plătească prin funcție și, de ce nu, și prin ceea ce vor decide instituțiile abilitate. Iar Ghimiș a scris în CV, la competențe și abilități, că are capacitate de asumare a responsabilității.

Citește și: Verificări în centrele sociale din Teleorman: Două dosare penale pentru fraude economice

Citește și: Mărturii despre ororile prin care au trecut copiii instituționalizați la DGASPC Teleorman

Advertisement

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Primele imagini cu „granitul nemuritor”

Următorul articol

Abuzurile de la DGASPC Teleorman – Educatorii îi fac masaj șefei Mihaela Paraschiv, de la centrul din Roșiori – EXCLUSIV

Cele mai recente articole de Actualitate