liberinteleorman.ro

Sunt ales… dar mă (t)ratez! Georgeta Seferovici, un mandat închinat ridicatului de mână

1 octombrie 2015

Monica Vasilescu

seferovici georgetaCei mai mulți dintre consilierii județeni ai Teleormanului sunt muți și neclintiți. La mai bine de trei ani de la preluarea mandatului de ales al neamului teleormănean, ai noștri nu se sinchisesc să-și pună amprenta pe hotărârile ce se iau la nivel de județ, în forul legislativ.

Din iunie 2012 și până în prezent, mulți consilieri aleși sub sigla diferitelor partide câștigătoare la scrutinul localelor nu au scos cuvinte pe marginea proiectelor de hotărâri înaintate de inițiatori. Și, dacă nu am cunoaște dedesubturile, am spune că ”parlamentarii locali” (păstrând proporțiile) sunt în consens total unii cu alții, converg în aceleași idei și ideologii, neavând comentarii referitoare la planurile pe care ”majoritarii” le iau pentru Teleorman, indiferent dacă acestea sunt utile ori ba. Mai au puțin și transformă în dormitor sala Consiliului Județean Teleorman, dar nu vor avea somn uşor dacă se va trezi electoratul.

Nici Georgeta Seferovici, aleasă pe lista USL, nu se înghesuie să ia atitudine în fața aprobărilor pe bandă rulantă din CJ. Cu toate că nu se află la primul mandat de consilier județean, doamna în cauză nu prea are cu ce să se laude la o eventuală întrebare referitoare la activitatea sa efectivă în plenul forului în care este prezentă o dată pe lună. Și chiar nu ar avea de ce să nu voteze precum i se cere, în condițiile în care beneficiază de o indemnizație lunară doar că ridică mâna cu spor, fiindcă pare să nu mai aibă ambiții mari în actualitatea politică.

Dorințe arzătoare a avut, totuși, cu ceva vreme în urmă, atunci când se afla în floarea vârstei. Mai exact, în 1996, Georgeta Seferovici candida la Primăria Videle, de la partidul liberal-1993, că așa vine succesul în politică, dacă știi să speculezi momentele de reorientare ideologică. Nu știm de ce nu au votat-o cetățenii pentru primul post din administrația videleană, dar cum orice șut în fund este un pas înainte, femeia-politician a fost aleasă în alte funcții cu răspundere publică, deși, paradoxal, răspunderea se află mai mult de partea poporului, care, fie că vrea, fie că nu, trebuie să-i plătească leafa însumată la un salariu minim pe economie.

Chiar dacă ne-am fi așteptat ca experiența de viață și, mai ales faptul că e femeie, să-i dea un impuls în a iniția vreun proiect pentru județ sau, să spună la timpul potrivit ce consideră în neregulă, se pare că efortul este mult prea mare pentru Georgeta Seferovici, care s-a rezumat la a-și dedica întreg mandatul ridicatului de mână.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Romică Părpălea, din nou, împotriva lui Dragnea! ”Mi-au dat 20.000 euro să-mi retrag plângerea”

Următorul articol

”Poesia Grafica” – un proiect internațional de poezie și grafică – și-a găsit locul la Alexandria

Cele mai recente articole de Politica altfel

Don't Miss