Romică Părpălea, din nou, împotriva lui Dragnea! ”Mi-au dat 20.000 euro să-mi retrag plângerea”

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

romica parpaleaDenunţătorul lui Liviu Dragnea în dosarului fraudei de la referendum, Romică Părpălea, a povestit la Realitatea TV cum s-a fraudat la una din secțiile din Alexandria și cum au fost mituiți membrii PDL din secțiile de votare din Bragadiru, comuna în care acesta a fost preşedinte al filialei PSD.

Părpălea a depus, din nou, plângere penală la DNA împotriva lui Dragnea, după ce în urmă cu aproape un an de zile uimea pe toată lumea cu retragerea acuzațiilor față de cel pe care l-a considerat principalul vinovat de fraudarea votului. Fost membru de partid, acesta a părăsit PSD înainte de referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu din cauza presiunile făcute de pesediști asupra sa, în calitate de director al SC Terma Serv, o companie de stat din subordinea Consiliului local Alexandria care a intrat în faliment.

În emisiunea lui Rareș Bogdan, Romică Părpălea a spus, printre multe altele, cum au decurs lucrurile la scrutinul din 2012 pentru demiterea șefului de stat de la vremea respectivă. ”Oameni loiali de-ai mei, din localitatea Bragadiru, m-au informat că se fură voturi. Eu am cerut probe, pentru că și la mine la secție s-au făcut presiuni să furăm referendumul. Eu nici nu am vrut să fur, nici să modific procesul verbal. La Bragadiru, din 3500 de votanți, 3.201 au fost ”pentru” demiterea lui Băsescu. Am demonstrat că s-a furat, cu aparatură de la DNA. Peste 400 dintre acești oameni se aflau în Spania și erau trecuți că au votat”.

Acesta a povestit că, printr-un interpus, în persoana lui Samuel Calotă, consilierul lui Gabriel Oprea, i s-a propus suma de 20.000 euro pentru a-și retrage plângerea. ”Mi-au spus inițial că-mi vor da 30.000 euro, apoi au rămas 20.000. Sami Calotă mi-a dat 20.000 euro să-mi retrag plângerea, după care mi i-a cerut înapoi, că pleacă în China să-și cumpere medicamente (n.r.: este proprietar de farmacie). Ne-am întâlnit în spate la Poștă. Am și un martor că eu nu am plecat cu banii acasă. Joi am depus un alt denunț. Acesta conține întregul parcurs a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Am probe pentru tot ceea ce spun”, a rezumat denunțătorul din dosarul Referendumului, despre care Dragnea spunea că este pârât de ”un mort”.

Romică Părpălea a mai spus că procurorul de caz a vrut să-l aresteze pe Liviu Dragnea, dar, fiindcă avea o problemă personală și s-au făcut presiuni, Bucșaru a renunțat la funcție.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. Un cretin acest Romica Parpalea.
    A fost adus in PSD de Petrica Pirvu si sustinut sa-l puna director la TERMA-SERV.
    Sa se spele pe cap cu el Pertica Pirvu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*