”Poesia Grafica” – un proiect internațional de poezie și grafică – și-a găsit locul la Alexandria

în Cultură

Monica Vasilescu

IMG_3028Artistul plastic Tudor Șerbănescu este cel care a adus un proiect cultural internațional în capitala Teleormanului. Întors recent din Spania, țara care l-a găzduit vreme bună, graficianul are planuri mari pentru cultura teleormăneană și a început prin a prezenta publicului de acasă un proiect internațional numit ”Poesia Grafica”, inițiat împreună cu scriitorul spaniol Diego Vadillo Lopez. ”Poesia Grafica” a avut loc miercuri, la Galeriile de artă ”Pavel Temov” din Alexandria, incintă oblăduită de scriitorul Elisei Virgil Dobrică, și el parte a proiectului, și a fost admirată de mai mulți oameni de cultură din județ, iubitori ai acestui tip de artă.

IMG_3043”Proiectul a fost început în Madrid, în organizarea Centro Pro Arte, în colaborare cu scriitorul spaniol Diego Vadillo Lopez. Am pus împreună bazele unui proiect internațional cu poeți din diferite țări ale lumii. Este foarte dificil să ne întâlnim toți într-o anumită țară și atunci ideea proiectului a fost ca fiecare poet să organizeze un eveniment cum este acesta, prezentându-i pe ceilalți. Sunt 14 poeți din 11 țări. Eu cunosc personal jumătate dintre aceste persoane”, a spus în prezentarea expoziției artistul plastic Tudor Șerbănescu.

Din proiect fac parte poeții: George Roca (Australia), Beatriz Rastaldo (Argentina),Tales Jaloretto (Brazilia), Luis Arias Manzo (Chile), Maggy Gomez Sepulveda (Colombia), Alexander Anchia (Costa Rica), Elisei Virgil (România), Alba Azucena Torres (Nicaragua), Dusica Nicolic Dann (Serbia), Blanca dei Valle (Spania), Diego Vadillo Lopez (Spania), Rita Valencia Valdivia (Chile), Alvaro Torres Calderon (Peru), Tudor Șerbănescu (România)-artist plastic.

Exponatele reflectă ilustrații grafice semnate Tudor Șerbănescu, după poeziile poeților parteneri, reieșind o combinație între poezie și desen care materializează expresivitatea artistului. Evenimentul cultural a fost întregit de elevi de la Colegiul Național ”Al. I Cuza” Alexandria, care au recitat din poemele expuse, atât în limba română, cât și în spaniolă. Fondul sonor al activității culturale a fost asigurat de chitaristul Răzvan Popa, membru al Trupei ”The Alexanders”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*