liberinteleorman.ro

Hârtia suge mulți bani de la Primăria Turnu Măgurele! Dănuț Cuclea a umplut conturile SRL-ului Paper Print Consulting

23 mai 2016

Monica Vasilescu

danut cucleaCă idealurile capitalismului de cumetrie sunt în vogă știe toată lumea. Cu toții vedem cârdășia evidentă și demonstrabilă, totodată, care devalizează resursele materiale publice ale județului aflat într-o stare tragică din punct de vedere economic, nedeclarată oficial. E aproape un paradox că, în sărăcia lucie, SRL-urile de cartier, asociațiile sau ONG-urile conectate la bănetul statului au finanțe de top, așa cum am scris în multe rânduri ale dezvăluirilor noastre. În această ediție a ziarului, analizăm cheltuielile pe care Primăria Turnu Măgurele le-a făcut cu ”nimicuri”. Nu minimizăm importanța hârtiei, dar când un top de coli ajunge să coste milioane, ne întrebăm de ce stagnează dezvoltarea orașului, dacă sunt atât de multe proiecte concepute, apoi imprimate și… foi consumate. Poate ne va spune, cândva, domnul Cuclea Dănuț.

Dănuț este primar la Turnu Măgurele. Știm că mulți dintre dumneavoastră aflați asta abia acum sau pe parcursul articolelor din ziar, în care i-am făcut publicitate gratuită, dar nu este vina noastră că primarului de la Turnu i-a fost mereu teamă de expunerea mediatică. Nici noi nu știm de ce, pentru că presa nu este întotdeauna un bau-bau, dar, probabil, arzând etapele și nefiind vreun geniu, pentru Dănuț a fost dificil să facă efortul de a spune lucruri inteligente și a preferat tăcerea. Un lucru a înțeles, totuși, Dănuț. El a știut încă de când s-a urcat pe scaunul de primar că datoriile se plătesc și, pe mutește, a achitat note de plată cu duiumul firmelor ”de casă”, foste, cândva, de apartament.

Dacă ar fi să aruncăm o privire în alte județe în care se mai zărește câte ceva pe străzi, vedem că unii edili cresc într-un mandat cât alții în 10. Dănuț nu a crescut. El a rămas ca pe vremea când a plecat de la PRM și s-a atașat subit de partidul celor puternici, dar nu a lăsat în urma sa nici măcar o realizare în firea ei, cu care PSD să se poată mândri acum, în prag de alegeri. Dar, înainte de a le plânge de milă pesediștilor care au dat greș la Turnu, le spunem cetățenilor care plătesc taxe și impozite unde le sunt banii. Deși nu v-a cerut nimeni opinia privind hârtia folosită la primărie, aflați că dați pe ea câteva zeci de milioane de lei. Sumele ajung în contul firmei Paper Print Consulting SRL din Alexandria, societate care trimite hârtie de toate felurile la unitatea care îi plasează mulți bănișori publici. Dintr-o analiză a contractelor atribuite de municipiul Turnu Măgurele în 2014, aflăm că reprezentanții acestui SRL se duc cu hârtia-n brațe în mod regulat la primărie, alimentând cu produse de papetărie și unele instituții din subordinea acesteia, fiind un fel de Tel Drum pe plan local. Defalcat, pe prima tranșă de coli s-au cheltuit 4.960 lei, cu TVA, cu tot. Nu e mult, veți spune mulți dintre dumneavostră. Dar nu e tot. Grosul abia acum vine. Pentru furnizare cartușe toner Xerox și imprimante, primăria a dat 40.300 lei. Într-un contract separat, firma a încasat 19.840 lei pentru servicii de papetărie. Prin luna mai a anului 2014, Paper Print Consulting SRL a încasat 43.648 lei pentru tonere, dar și 19.999,96 lei pentru servicii de întreținere. De bine ce au fost făcute, o lună mai târziu, serviciile de întreținere au continuat și primăria a mai recompensat firma, pentru eficiență, cu nici mai mult, nici mai puțin de 73.500 lei. Ne uităm mai cu atenție, ne benoclăm mai bine spus și, dacă nu o fi vreo greșeală, vedem că 15.607 lei s-au alocat firmei pentru draperii, perdele și covoare la Grădinița nr. 6. Societatea se pricepe și la tehnică de calcul, care a costat și ea 29.040 lei. Alte contracte, altă distracție, alți bani. Conturile s-au umflat cu 19.840 lei pentru papetărie, 22.320 pentru tipizate, 21.723 tehnică de calcul și materiale didactice pentru Grădinița 6. Și în ultima lună a anului în cauză primăria a avut nevoie de serviciile Paper Print Consulting SRL și i-a dat, pe 2 decembrie, 5.384 lei pentru tehnică de calcul la proiectul Gestionarea aplicațiilor informatice integrate.

Și pentru că firma asta nu era de ajuns, au fost încheiate contracte și cu altele. Aschfr din Argeș a furnizat hârtie de 32.724,84 lei și Inventio Alexandria, tot hârtie, de 14.831 lei.

Nu știm ce face PrimăriaTurnu Măgurele cu atât de multă hârtie și toner, iar de Dănuț Cuclea nici nu îndrăznim să întrebăm. Ne mirăm, totuși, că, firme precum Paper Print Consulting au întotdeauna de lucru, deși județul este plin de societăți în acest domeniu, care abia dacă viețuiesc în jungla concurenței, sperând într-o gură de oxigen câștigată la vreo amărâtă de licitație, dar lor norocul nu prea le surâde, deoarece nu sug la aceeași… primărie.

primaria turnuturnu

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

CSEI Alexandria, locul III pe țară la fotbal unificat în 7

Următorul articol

BASCHET FEMININ/UNDER 14: CSS Alexandria a învins în finală LPS Alba Iulia şi a câştigat un nou titlu de campioană a României!

Cele mai recente articole de Dezvăluiri

Don't Miss