liberinteleorman.ro

Dănuţ Cuclea – primarul fără însuşiri

6 noiembrie 2014

cucleaCarmen Dumitrescu
Despre Dănuţ Cuclea n-au o părere bună nici ai lui… Ai lui din partid… Şi e firesc să fie aşa, pentru că Dănuţ Cuclea are sentimentul că Turnu Măgurele e moşia lui personală, de care nimeni n-are dreptul să se atingă. Poate Dragnea ar fi o excepţie, dar cunoscându-i ezitările, n-am paria nici măcar pe asta. Singurul lucru remarcabil la primarul Dănuţ Cuclea e… secretara. Şi cei care doresc să se convingă de acest lucru nu trebuie decât să-i facă o vizită la birou, pentru a o întâlni pe cea care îi intermediază relaţiile cu exteriorul, o fată frumoasă şi, în mod cert, foarte inteligentă, care ştie cum să se comporte cu outsiderii, astfel încât să nu se simtă jiigniţi de refuzurile lui Cuclea. Pentru că, traumatizat de propriile eşecuri, primarul de la Turnu Măgurele evită dialogul cu oamenii care i-ar putea face reproşuri, în mod direct sau indirect.

Înainte de a fi primar la Turnu, Cuclea ocupa a doua poziţie din administraţia locală, eclipsat de Mohanu şi, din ceea ce se vede, starea de fapt din acele timpuri i-a plăcut. Şi pentru că îi place anonimatul, lui Cuclea nu-i place nici presa. E firesc! Din punctul lui de vedere, poziţia de ales al poporului este una din care poţi face ceea ce tu vrei, atunci când vrei, fără să dai nimănui socoteală. De altfel, deviza vieţii politice a lui Cuclea ar fi: “De nimeni nu depand!”. Evident, atunci când alţii depind de tine, ar fi bine să le mai dai şi socoteală, din când în când. Dar când eşti pesedist în Teleorman, distanţa dintre ceea ce ar trebui să faci şi ceea ce te taie capul să faci e, în general, extrem de semnificativă. Avem, însă, o certitudine: Dănuţ e şi el din categoria “tinerilor” cu nume “grele” promovaţi de Dragnea în politica de după plecarea lui la Bucureşti, astfel că se încadrează foarte bine printre ionuţii, dănuţii, petricii şi vlăduţii care fac actualmente regulile în Teleorman. Şi, în plus faţă de toţi ceilalţi, el e singurul care chiar are o secretară deosebită. Singurul la biroul căruia ţi-e drag să mergi numai ca să stai minute în şir în anticameră, pentru că acelea sunt singurele minute în care ai realmente o companie plăcută.

Ne întrebăm cum n-au remarcat-o până acum liderii mai de seamă ai partidului roşu, pentru că dacă era cineva în Primăria Turnu Măgurele care chiar merita promovare, atunci nu avem nicio îndoială că secretara lui Cuclea era cam singura opţiune de luat în calcul. Dar ea e încă tânără şi lucrurile se pot schimba de la o zi la alta în mod substanţial. În ceea ce-l priveşte cu Dănuţ Cuclea, opţiunile lui viitoare par a fi din ce în ce mai înguste. Nedigerat de colegii din partid şi respins cu sete de către turneni, fostul viceprimar şi actualul primar va fi rapid înlocuit cu un personaj ceva mai deschis spre colaborarea cu organizaţia judeţeană. Şi cumva, lucrurile se vor cerne singure, aşa cum se întâmplă mereu în viaţă. Sperăm, totuşi, ca în clipa în care va cădea Cuclea să se găsească vreun pesedist cu suflet care să-i ridice secretara. Pentru că lipsa de însuşiri a lui Cuclea a fost mereu compensată de multitudinea de calităţi ale secretarei. Şi cineva trebuie să recompenseze asta! Mai ales în Teleorman!

Advertisement

Publicitate


Articolul precedent

Viorica Dăncilă, vocea feminismului în politica teleormăneană

Următorul articol

Teodor Nițulescu se mută la Svishtov

Cele mai recente articole de Din culisele politice

Don't Miss