liberinteleorman.ro

BASCHET FEMININ/UNDER 14: CSS Alexandria a învins în finală LPS Alba Iulia şi a câştigat un nou titlu de campioană a României!

23 mai 2016

baschetEchipa de baschet feminin CSS Alexandria a învins duminică în finala de la Satu Mare pe LPS Alba Iulia, devenind astfel noua campioană a României la categoria de vârstă 14 ani. Elevele  pregătite de  Costina Piperea şi  Mădălin Piperea au  câştigat cu 71-34 (23-6, 22-6, 18-11, 8-11), după un joc în care au demonstrat din nou că, valoric, sunt cu mult peste celelalte participante la turneul final, formaţii ce au reprezentat centre de tradiţie din baschetul feminin juvenil. În turneul organizat de Federaţia Română de Baschet în perioada 18-22 mai, CSS Alexandria a trecut, pe rând, de LAPI Dej (98-15), CSM VSKC Miercurea Ciuc (85-36) şi LPS Alba Iulia (93-51) în grupa A, de CSS Nr.6 Admar Bucureşti (91-68) în semifinală şi acum, în finală, de LPS Alba Iulia (71-34). Jos pălăria!

Finala cu echipa pe care au depăşit-o şi în grupa A a turneului cu două zile în urmă, a fost tratată cu aceeaşi seriozitate de junioarele din Teleorman. (Dar se poate altfel cu o bancă tehnică recunoscută pentru exigenţa sa?). Potrivit transmisiei live de pe site-ul F.R.B., alexăndrencele au început în forţă, 11-2 la jumătatea primului sfert anticipând, probabil, învingătorul. De altfel, un avans de 17 puncte înainte de sfertul doi, pentru ca apoi la pauza mare să fie 45-12 (!), poate întări ideea că CSS a evoluat ca o mare compioană. Normal, în partea a doua a confruntării teleormănencele au gestionat cu maturitate un avantaj decisiv, în condiţiile în care antrenorii au rulat întregul lot înscris în fişa tehnică.

Pentru CSS Alexandria au jucat ANDREEA HORLEA – 24 puncte (plus 8 recuperări), ANDREEA MAZILU – 12 p, PALOMA CUCU – 9 p, BIANCA JIANU – 7 p, DARIA BOTOROGEANU – 6 p, ALEXANDRA BIET – 5 p, LUIZA RADU – MAGUREANU – 4 p, ANA LĂCĂU – 2 p, MARIA FLOREA – 2 p, DIANA CIOCOIU şi ALEXANDRA RAICU. La LPS Alba Iulia au evoluat D.Ignat – 10 puncte, D.Bodea – 8 p, T.Dalcos – 6 p, M.Morar – 4 p,  R.Bodea – 3 p, A.Grozan – 2 p, D.Bucos – 1 p, M.Pop, R.Rusan şi A.Voic.

Noul succes al baschetului feminin juvenil alexăndrean continuă astfel un drum presărat cu alte performanţe, prin muncă şi sacrificii. Recent, reprezentativa Under 18 a CSS Alexandria a câştigat titlul naţional la această categorie de vârstă în cadrul turneului final găzduit de municipiul Alba Iulia. Şi tot duminică, la Focşani, echipa de baschet feminin a Liceului Alexandru Ioan Cuza din Alexandria a învins în finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar tot o grupare din Alba Iulia (Vom reveni cu amănunte).

Pentru jucătoare şi antrenori, dar şi pentru alţi oameni care au contribuţii importante la înscrierea municipiului Alexandria între centrele de tradiţie din baschetul feminin românesc, un sincer BRAVO! Desigur, dincolo de statistici se află multă muncă, numeroase ore de sacrificii şi nu puţină răbdare, sub îndrumarea unor antrenori pricepuţi şi pasionaţi de profesia lor. Este generaţia care, iată, are deja trei titluri naţionale, obţinute consecutiv începând cu anul 2014. Sunt fete talentate care au renunţat de-a lungul anilor la multe din activităţile fireşti ale copilăriei pentru a face performanţă, dar să nu uităm de eforturile făcute de părinţi. Nu doar prin prezenţa în tribune, aşa cum au făcut-o şi la Satu Mare. Am credinţa că ei conştientizează faptul că sportul modelează caractere, mai ales la vârste fragede, cultivând  mentalităţi specifice  spiritului de învingător,  în condiţii de fair-play. În sport, dar şi în viaţa de zi cu zi…

Tot duminică, în disputa pentru medaliile de bronz CSS Nr.6 Admar Bucureşti a învins Olimpia Bucureşti cu 95-75. În partida pentru locurile 5-6, echipa LAPI Dej a trecut de LPS Satu Mare cu scorul de 65-61.

ŞTEFAN STAN

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Hârtia suge mulți bani de la Primăria Turnu Măgurele! Dănuț Cuclea a umplut conturile SRL-ului Paper Print Consulting

Următorul articol

Dezbatere: “Capitalul privat românesc – o șansă pentru dezvoltarea economică a României”

Cele mai recente articole de Sport

Locul 4 pentru baschetbalistele U13

Echipa feminină de baschet U13 CSM Alexandria a participat, recent, la turneul final B al Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.