“Duamna” Dan penalizează real criticile virtuale

în Bârfe

Carmen Dumitrescu

În universul ei, “duamna” Dan de la Interne e o femeie fragilă, blondă, suavă și inocentă. E victima perfectă a presei care nu agrează partea ei diafană și e luată peste picior numai pe considerente de misoginism. Dar, dincolo de sensurile din capul ei, se pare că în universul nostru, “duamna” Dan e o bună urmașă a Elenei Ceaușescu, căci a învățat și ea comunismul de la cei mai buni mentori. Ei bine, prin mediile sindicale se aude că pe pagina de Facebook a ministrului de Interne, polițiștii nu au voie decât la pupat. Dacă e ceva de criticat, ei trebuie să se abțină, să-și muște buza până la sânge, dar să nu se exprime public. Nu de alta, dar se zice că pentru fiecare polițist cu spirit critic există o pedeapsă pe măsura comentariului răutăcios postat pe pagina “duamnei”.

Algoritmul ar fi următorul: polițistul supărat scrie ceva de dulce, administratorul paginii ministrului face un print-screen, șterge comentariul și anunță forurile superioare că e cazul să sune la o anumită unitate de poliție, pentru a se asigura că revoltatului i se aduce la cunoștință că a cam sărit calul și că astfel de sărituri se plătesc. Noi ne amintim că nici când era prefect, “duamna” nu se împăca prea bine cu realitatea, așa că nu avem nicio îndoială că asta e procedura. Și mai mult decât mila nu avem ce alte sentimente călduroase să-i transmitem…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*