liberinteleorman.ro

Reţeta săptămânii: Dovlecei umpluţi cu orez

1 octombrie 2014

Elmira Vladu

reteta

O reţetă atât pentru vegetariei, cât şi pentru cei care fac sport şi sunt la dietă. Înainte de a mă apuca de bucătărit, mi-am sunat bunul prieten, care îmi este şi antrenor acum, să verific ca nu cumva să pun ceva ce nu am voie să mănânc. Ei bine, m-am pus pe treabă şi a ieşit o bunătate, sincer, aş mai fi mâncat încă o porţie, dar ce e mult strică şi se depune.

Ingrediente:
450 g dovlecei (zucchini), 2 căţei de usturoi, 200 g orez (sau arpacaş), 70 g ardei gras roşu, 70 g ardei gras galben, 30 g arahide crude fără coajă, 5-6 crenguţe de cimbru sau pătrunjel verde, 2 linguri ulei de sâmburi de struguri, sare, piper.

Mod de preparare:
Fierbe orezul 15 minute în apa cu un praf de sare (nu este o regulă să îl fierbi doar atât, în funcţie de tipul de orez folosit, este important să fie fiert. De exemplu, eu am pus orez basmati şi salbatic şi l-am fiert 18 minute). Scurge-l, trece-l sub jet de apă rece şi pune-l într-un castron. Spală dovleceii, îndepărtează-le capetele şi taie-i în două, pe lungime. Scobeşte-i cu o linguriţă de miezul alb şi toacă-l mărunt. Pune dovleceii scobiţi într-o oală cu apă clocotită şi cu 1 linguriţă de sare; fierbe-i 3-4 minute, scoate-i, scurge-i, lasă-i să se răcească şi aşează-i pe o tavă. Curăţă ardeiul şi taie-l cubuleţe. Încinge uleiul de sâmbruri de struguri într-o tigaie şi căleşte în el usturoiul decojit. Adaugă ardeiul şi miezul de dovlecel tocat. Pune sare şi piper, după gust şi căleşte 5 minute. Adaugă orezul fiert şi arahidele, căleşte totul încă 3 minute. Pune frunzuliţele de cimbru sau pătrunjel tocate mărunt, amestecă, stinge focul. Umple dovleceii cu această compoziţie şi dă-i 5 minute la cuptor, la 180 grade să se gratineze puţin. Aşează pe farfurii un pat de umplutură rămasă, pune deasupra dovleceii umpluţi, decoreză cu o crenguţă de cimbru sau pătrunjel proaspăt şi serveşte.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Odă Teldrum-ului iubit

Următorul articol

Partidele din Teleorman s-au lăsat pe mâinile lui Drăgușin, Pîrvulescu și Florescu

Cele mai recente articole de Reţeta săptămânii

Supă vieneză de cartofi

Elmira Vladu Toamna începe să îşi intre pe deplin în drepturi, ziua este mai scurtă, iar temperatura uşor, uşor scade. Aşadar m-am

Prajitură cu nuci şi curmale

Elmira Vladu Odată cu venirea toamnei, avem o varietate de legume şi fructe, pe unele le punem la conservat pentru iarnă, pregătind