liberinteleorman.ro

Prajitură cu nuci şi curmale

24 septembrie 2014

Elmira Vladu

reteta saptamaniiOdată cu venirea toamnei, avem o varietate de legume şi fructe, pe unele le punem la conservat pentru iarnă, pregătind murături, bulion, compot, gem, dulceaţă, iar pe altele le pregătim în diverse preparate.

Pentru saptămâna aceasta, am ales o prăjitură delicioasă, ai jura că este cu ciocolata, dar nu este aşa, are doar cacao, nu are zahăr, nici făină şi nu necesită coacere.
Se face foarte rapid şi uşor!

Ingrediente:
Aluat – 3 ceşti miez de nucă, 2/4 ceaşcă de cacao, 1 ceaşcă de curmale fără sâmburi, sare.

Crema – 8 curmale fără sâmburi, 1 avocado, 2/4 ceaşcă miere, 1/3 ceaşcă cacao.

Ornament – cireşe confiate.

Mod de preparare
Aluat
Se pun toate ingredientele în blender cu un praf de sare şi se mixează până se mărunţeşte nuca.
Se ia o farfurie (pe care se va servi prăjitura) şi se montează baza prăjiturii, cu ajutorul unui inel de bucătărie.

Crema
Avocado se taie în două, se scoate sâmburele, se curăţă de coaja, îl tăiem cubuleţe. Cubuleţele de avocado împreună cu celelalte ingrediente de la cremă se pun în blender şi se mixează până devin o pastă fină. Se scoate inelul, apoi se ornează cu crema şi cireşele confiate. Reţeta o puteţi găsi detaliată pas cu pas în imagini pe blogul meu: delicatese.weebly.com

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

About Me

Articolul precedent

Noi cursuri de calificare pentru teleormăneni

Următorul articol

Constantin Supială, un artist fără şcoală care pictează dumnezeieşte

Cele mai recente articole de Reţeta săptămânii

Supă vieneză de cartofi

Elmira Vladu Toamna începe să îşi intre pe deplin în drepturi, ziua este mai scurtă, iar temperatura uşor, uşor scade. Aşadar m-am