Elmira Vladu
Odată cu venirea toamnei, avem o varietate de legume şi fructe, pe unele le punem la conservat pentru iarnă, pregătind murături, bulion, compot, gem, dulceaţă, iar pe altele le pregătim în diverse preparate.
Pentru saptămâna aceasta, am ales o prăjitură delicioasă, ai jura că este cu ciocolata, dar nu este aşa, are doar cacao, nu are zahăr, nici făină şi nu necesită coacere.
Se face foarte rapid şi uşor!
Ingrediente:
Aluat – 3 ceşti miez de nucă, 2/4 ceaşcă de cacao, 1 ceaşcă de curmale fără sâmburi, sare.
Crema – 8 curmale fără sâmburi, 1 avocado, 2/4 ceaşcă miere, 1/3 ceaşcă cacao.
Ornament – cireşe confiate.
Mod de preparare
Aluat
Se pun toate ingredientele în blender cu un praf de sare şi se mixează până se mărunţeşte nuca.
Se ia o farfurie (pe care se va servi prăjitura) şi se montează baza prăjiturii, cu ajutorul unui inel de bucătărie.
Crema
Avocado se taie în două, se scoate sâmburele, se curăţă de coaja, îl tăiem cubuleţe. Cubuleţele de avocado împreună cu celelalte ingrediente de la cremă se pun în blender şi se mixează până devin o pastă fină. Se scoate inelul, apoi se ornează cu crema şi cireşele confiate. Reţeta o puteţi găsi detaliată pas cu pas în imagini pe blogul meu: delicatese.weebly.com