Zâna delicateselor: Vlaamse carbonaden met bier (tocană flamandă de vită cu bere)

în Reţeta săptămânii

Elmira Vladu

reteta

Ţin să vă spun de la început că este o reţetă mai specială, este luată din cartea regală de bucate a Principesei Margareta a României, pe care nu ştiu dacă multe persoane s-ar încumeta să o mănânce. Spun asta pentru ca are un gust diferit faţă de preparatele cu care suntem obişnuiţi noi, românii.

Este prima oară când o încerc, este o mâncare nu foarte complicată, pe care nu o poţi mânca zi de zi, are un gust uşor picant şi amărui.

Ingrediente: 600 g carne de vită, 1 ceapă mică, 1 fir salotă sau 1/3 fir praz, 2 căţei de usturoi, un vârf de cuţit de pudră de paprika, 1 foaie de dafin, 1 crenguţă de cimbru, 60 g pâine uscată (prăjită), unsă cu muştar dulce, 500 ml bere neagră, 10 g unt, sare, piper măcinat dupa gust.

Mod de preparare:

Tăiaţi ceapa şi salota/prazul mărunt, în rondele fine. Tăiaţi carnea de vită în cubuleţe mari, asezonaţi cu sare şi piper. Într-o oală de fontă, topiţi untul şi căliţi carnea, câte 3 minute pe fiecare parte. Adăugaţi ceapa şi salota/prazul, apoi usturoiul tăiat fin şi paprika. Lăsaţi să fiarbă bine şi amestecaţi până când cepele devin translucide. Adăugaţi berea, cimbrul, foaia de dafin şi amestecaţi încă puţin.
Ungeţi tartinele de pâine cu muştarul dulce. Puneţi tartinele peste carnea din oală, cu partea unsă cu muştar în jos. Aceasta face ca savoarea pâinii şi a muştarului să se topească încet în tocană, îmbogăţind aroma cărnii. Micşoraţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet, timp de 1 oră şi jumătate, chiar 2 ore, până când se frăgezeşte carnea. Se poate servi cu garnitură de cartofi prăjiţi sau fierţi.Reţeta o puteţi găsi detaliată pas cu pas în imagini pe blogul meu: delicatese.weebly.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*