Ambele centre de plasament din Roșiorii de Vede se confruntă cu o problemă gravă de infestare cu râie, o afecțiune dermatologică contagioasă. Este vorba despre Centrul teritorial pentru protecția de tip familial Roșiorii de Vede și Centrul teritorial pentru protecția de tip familial Alexandria, ambele din Roșiorii de Vede.
Întrucât au existat probleme similare în trecut, atât beneficiarii, cât și personalul au fost tratați preventiv cu o cremă specifică pentru râie. Primul dintre cazurile confirmate a fost diagnosticat cu râie de către un medic, în timp ce alt doctor a pus diagnosticul de dermatită. Astfel, simptomele râiei sunt mascate sub aparența dermatitei, iar tratamentul prescris este specific pentru râie, conform rețetei medicale pe care nu o putem publica din motive obiective. DGASPC Teleorman nu a anunțat DSP până în prezent, potrivit informațiilor pe care le deținem.
Raia, o afecțiune cutanată contagioasă, se răspândește cu ușurință în medii aglomerate și în condiții de igienă precară. Cu o perioadă de incubație de până la 6 săptămâni, boala poate rămâne nedetectată la început, iar persoanele infectate pot răspândi boala înainte de a prezenta simptome. Prin urmare, este esențial să se acționeze cu rapiditate pentru a preveni răspândirea acestei afecțiuni în centrele de plasament.
Menționăm că nu am obținut un punct de vedere oficial din partea conducerii DGASPC Teleorman pentru că directorul Florinel Dragomirescu răspunde cu întârziere sau deloc solicitărilor noastre.
Reacția lui Florinel Dragomirescu la abuzurile relatate de copiii DGASPC Teleorman
Tragedie la DGASPC Teleorman: o minoră a sărit de la etaj
Citiți și: Reacția lui Florinel Dragomirescu la abuzurile relatate de copiii DGASPC Teleorman
Citiți și: Mărturii despre ororile prin care au trecut copiii instituționalizați la DGASPC Teleorman
Citiți și SURSE: Mihăiță de la AJPIS Teleorman vrea să-și deschidă azil