Zâna delicateselor

în Reţeta săptămânii

Elmira Vladu

mousseSunt o gurmandă veşnic la dietă, pasionată de frumos şi fotografie, pasiuni ce se completează perfect cu arta culinară. Sunt o amatoare în ceea ce priveşte gastronomia, nu am studii sau atestate în domeniu, dar îmi place să îmi cultiv această pasiune experimentând tot timpul noi reţete.
Deşi încă din copilărie eram fascinată de bunătăţile preparate de mama sau bunica, petrecând ore în şir urmărindu-le, am început să fiu mai atentă la ceea ce mănânc în urmă cu 5 ani, când m-am apucat mai serios de sport, am început să mă documentez despre alimentaţie, moment în care m-am decis să îmi pregătesc bucatele în propria bucătărie. Am început cu simple salate, preparate la cuptor sau pe gratar şi în cele din urmă am ajuns să pregătesc ce era mai greu: dulciuri. Începând cu acest număr al ziarului, voi împărtăşi cu voi reţete culese de-a lungul timpului, pe care le-am gătit şi cu care i-am surprins în mod plăcut de fiecare dată pe cei dragi.

Mousse de ciocolată

Ingrediente: Mousse: 200 ml smântână pentru frişcă, 60 g zahăr pudră, 300 g ciocolată, 2 albuşuri.
Glazură de ciocolată oglindă: 60  ml apă, 50 ml smântână pentru frişcă, 75 g zahăr, 25 g cacao,
2 g gelatină praf.

Mod de preparare: Mousse – Într-un bol se bate smântâna pentru frişcă cu zahărul pudră, până devine o cremă densă. Ciocolata topită se amestecă energic cu frişca astfel se omogenizează compoziţia. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se incorporează uşor în amestecul de ciocolată şi apoi frişca, cu ajutorul unei spatule.

Glazura de ciocolată oglindă
Punem la înmuiat gelatina în apă rece, pentru 10 minute. Amestecăm într-o crăticioară apa cu zahărul, frişca şi cacao. Punem crăticioara pe foc mic până ce zahărul este complet topit.
Glazura trebuie să fie fierbinte, dar în nici un caz să nu fiarbă!
Stingem focul, adăugăm gelatina şi strecurăm glazura pentru a elimina eventualele brobonele de cacao rămase. O lăsăm să se răcească şi apoi o băgăm la frigider pentru 30-35 minute. În momentul în care consistenţa devine lejer mai densă, dar este încă lichidă, putem să o folosim.
Crema ciocolatoasă se pune în forme, se glazurează şi se bagă la frigider minim 3 ore.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*