Circul politic pre-electoral debutează în Consiliul Local Alexandria

în Actualitatea politică

circulCarmen Dumitrescu

Fiecare nouă campanie electorală vine la pachet cu manipulările și circul ei specific. De aceea, nu avem motive să ne îndoim că ne așteaptă o toamnă grea, încărcată de manevre care ne vor jigni inteligența. Mai nou, un scandal de prost gust s-a dezvoltat la Consiliul local Alexandria, atunci când primarul Victor Drăgușin a propus votarea a două proiecte de importanță majoră pentru municipiu: reabilitarea digului din oraș și modernizarea stadionului, existând posibilitatea ca ambele proiecte să fie realizate pe banii statului roman, nu din bugetul local. Din păcate, pentru că orgoliile politice sunt din ce în ce mai puternice, consilierii PDL și PNL au ales să acționeze în așa fel, încât cele două inițiative să fie respinse, profitând de absența mai multor consilieri locali social-democrați. Desigur, primarul Victor Drăgușin a luat decizia să nu lase lucrurile așa și i-a convocat pe consilierii locali la o ședință de îndată în acest weekend, cu scopul de a se repeta votul pentru cele două proiecte.

Între timp, PNL Alexandria, alături de PDL Alexandria au solicitat municipalității aprobări pentru instalarea unor corturi pe raza Alexandriei în vederea strângerii de semnături pentru Klaus Johannis. Evident,  neprimind aprobările cerute, cei din ACL au luat decizia de a lipsi de la ședința de îndată, incovând – culmea! – democrația: “ Considerăm că acest tip de comportament constituie o încălcare a practicilor democratice şi libertăţii de exprimare, prin limitarea drepturilor cetăţenilor de a-şi exprima opţiunea de susţinere a candidatului dreptei la Preşedinția României.”

Evident că nici Ponta, sosit în Teleorman din motive pre-electorale, n-a ezitat să menționeze conflictul, încercând să dea de înțeles opoiniei publice faptul că Opoziția chiar ar avea un cuvânt de spus în Consiliul local, în timp ce toată lumea știe foarte bine că dacă la ședința din weekend se vor prezenta toți consilierii Puterii, cele două proiecte vor fi votate: “Domnul primar (n.r. – Victor Drăgușin) trebuie să îmi promită altceva. Știu că are două proiecte importante, pentru dig și pentru stadion, pentru care are bani și pentru care consilierii PNL-PDL au votat contra. Deci să-mi promiteți că le faceți. E păcat de Dumnezeu să sufere toată lumea din vina unor consilieri care votează să nu aveți dig sau stadion. Uite am avea locuri de muncă la Alexandria dacă nu s-ar mai opune unii să faceți digul și stadionul… ”

Hohotele de râs le lăsăm pe seama publicului nostru inteligent.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică