liberinteleorman.ro

Sezon 2014 reușit pentru atleții pregătiți de antrenorul Mihai Haită – interviu –

28 iulie 2014

Monica Vasilescu

sport1După ce ani de zile atletismul teleormănen s-a putut mândri doar cu binecunoscuta Andreea Ogrăzeanu, acum, rezultatele celor care vin din urmă sunt demne de laudă. Dintr-o retrospectivă a sezonului competițional din 2014, aflăm de la antrenorul Mihai Haită că rezultatele obținute de atleții care au reprezentat județul nu sunt deloc de ignorat. Din contră, antrenați pe Stadionul Municipal din Alexandria, a cărui pistă de alergare a fost refăcută şi adusă în mare parte in condiţii proprii sportului de performanţă, micii sportivi au demonstrat că și în Teleorman se poate face performanță.

Profesorul Mihai Haită nu-i lasă o clipă locului pe cei mici. Îi antrenează pe toate palierele, știind bine că în pregătirea unui atlet volumul și intensitatea sunt la fel de importante și lucrează pe fiecare zonă în parte, deoarece în alergare nu te poți baza doar pe una dintre cele două. Îl bucură realizările elevilor săi care sunt „port-drapelul” atletismului teleormănean, iar despre acest lucru a vorbit în cadrul unui interviu pentru ziarul Liber în Teleorman.

Reporter: Mihai, câte grupe sunt în momentul de față sub îndrumarea ta?

Mihai Haită: Pregătesc două grupe de copii – începători – 10, avansați – 12.

R.: Știm că, în 2014, atleții pe care i-ai antrenat au performat. Care sunt rezultatele obținute de sportivii din Teleorman la competițiile naționale?

M.H.: În acest an, ne mândrim cu următoarele rezultate: Denisa Conceatu – loc 2 – săritura în lungime (5.05 m) – c.n. pistă – copii 1 – București, Denisa Conceatu – loc 3 – săritura în lungime (5.01 m) – c.n. sală – copii 1 – București, Pavel Florentina – loc 4 – disc – c.n. pistă – copii 1 – București, Pavel Florentina – loc 5 – disc – c.n. aruncări lungi – copii 1 – București, Dobeanu Gabriel – loc 4 – biatlon – c.n. sală – copii 3 – București, Dobeanu Gabriel – loc 4 – triatlon – c.n. pistă – copii 3 – București. Am mai avut și echipa de cros, compusă din  Dobeanu Gabriel, Negru Valentin, Raicu Alberto, Preda Valentin, care a obținut locul 4 la campionatul național de cros – copii 3 – Craiova.

Ceilalți sportivi s-au clasat în afara primelor 5 locuri. Este vorba despre Rânacu Robert, Pușcaciu Valentin, Meliszek Mihai, Dobeanu Daniel, Georgescu Daniel, Rusu Dragoș, Păsculescu Marius, Ghiță Laura, Ruscu Ioana, Damalan Anda, Carp Andreea.

sport 3

R. La ce competiții oficiale ați participat?

M.H.: Am concurat la Campionatul național sală, etapa județeană – Alexandria,  Campionatul național cros etapa județeană – Alexandria, Campionatul național pistă, etapa județeană – Alexandria,  Campionatul național sală, zonă + finală – București, Campionatul național aruncări lungi – finală – București, Campionatul național – finală – Craiova, Campionatul național pistă – zonă + finală – București, Cupa României cros – finală – Băile Felix.

Am participat, de asemenea, la competiții amicable, precum: Cupa de Toamnă – Constanța, Cupa Începătorului – București, Cupa Olimpia – București, Crosul Castanelor – Pitești, Crosul Toamnei – Pitești, Memorialul C. Teofilescu – Drăgășani, Crosul 1 Decembrie – Tulcea, Cupa Dunării – Chilia Veche.

În perioada 26 – 27 iulie 2014, am participat, în calitate de spectatori, la Campionatul Balcanic de Seniori, de la Pitești. Delegația a numărat 21 de persoane.

R.: Cu ce rămâi după astfel de experienţe?

M.H.: Pe lângă faptul că experienţa se acumulează în timpul concursurilor, am căutat să valorifc orice deplasare în scopul cunoaşterii obiectivelor turistice ale ţării. Alături de copii, am vizitat muzee, obiective istorice, Delta Dunării, am intrat în contact cu personalităţi din domeniul sportului etc.

R.: Ce trebuie să se știe despre atletism și cum pot copiii să înceapă să practice acest sport?

M.H.: Atletismul este o ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări, de sărituri și aruncări sau probe combinate, un sport care înseamnă întărirea organismului, sănătate curată.

Părinții, în primul rând, trebui să știe că aceia care vor să practice atletismul pot veni din toamnă la selecție.

R.: Cum ai califica rezultatele din acest an?

M.H.: Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt foarte bune în raport cu condițiile improprii de pregătire. Mă refer aici la lipsa totală a echipamentelor și a materialelor necesare, dar și lipsa căldurii în sala de sub tribună. De trei ani la rând, iarna ne pregătim fără căldură.sport2

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Peneliștii și pedeliștii din Teleorman, în tandem la congresul de unire

Următorul articol

Rockul își recapătă locul în Alexandria! A apărut Trupa Karma

Cele mai recente articole de Interviu