liberinteleorman.ro

Rockul își recapătă locul în Alexandria! A apărut Trupa Karma

28 iulie 2014

Monica Vasilescu

karma

S-au unit datorită pasiunii pentru muzică şi pentru instrumentele prin care o împărtăşesc și s-au decis să creeze o formaţie. Este vorba despre șase tineri din Alexandria, care adoră rock-ul şi vor să facă o carieră din pasiunea lor.

Popa Răzvan Adam – chitară, Nedelcu Liviu Mihai – clape, Golubovici Robert – chitară bass, Tecșor Andrei Marius – chitară, Netculescu Teodor Adrian – tobe au înființat trupa Karma și, alături de  Ştefania Cristea  – vocal, abordează un gen muzical care nu este la îndemâna oricui: blues rock, hard rock.

În acest moment, cei șase exersează într-o sală a Asocieției Romfra și, în scurtul timp de când au înfăptuit trupa, au avut câteva reprezentații la evenimentele desfășurate la nivel local, având dorința de a urca pe scenă și la Zilele Municipiului Alexandria, care vor avea loc la sfârșitul lunii august.

Începutul, ne-a povestit Robert, a fost la o serbare a școlii, de 1 martie, atunci când și-a văzut unul dintre colegi pe scenă, cântând la chitară. Ulterior, a urmat cursuri la Școala Populară de Arte, a ”racolat” și alți pasionați de rock și, împreună, au hotărât să azvârle cu decibeli pentru a face auzit pretutindeni sunetul rockului. Istorisirea acestuia a fost completată de Adam, care a precizat că înainte avea o altă trupă, iar întâlnirea cu actualii colegi s-a produs la un concurs de talente. În urmă cu opt luni, micii rockeri au luat ”taurul de coarne”, și-au bătut capul în wați, după cum s-a exprimat Adam, deciși să evolueze muzical împreună. Andrei Tecșor a spus că la început a fost distracție. Apoi, au văzut că piesele le ieșeu din ce în ce mai bine din punct de vedere al interpretării, în așa fel încât joaca s-a transformat într-un adevărat hobby pe care îl practică acum cu toată responsabilitatea. Teodor bate la tobe de trei ani și spune că abia cu trupa a simțit cum e să cânți cu adevărat, cu pasiune. La fel de entuziastă este și Ștefania, cea care asigură vocea trupei, cu care se află în colaborare pentru moment. ”De mică am iubit să cânt și să arăt lumii ceea ce sunt în stare. I-am întâlnit pe ei și mă simt foarte fericită pentru că pot să excelez în ceea ce fac și pot să capăt experiență”, a declarat Ștefania, câștigătoare a mai multor concursuri muzicale locale și naționale.

La Liviu, totul a început cu un apel telefonic al colegului său de clasă, Andrei. Este pasionat de muzică de la vârsta de opt ani, pe timpul când bunicii l-au înscris la niște cursuri, la Palatul Copiilor, și vede ceea ce face în prezent ca pe o oportunitate pentru o carieră în viitor.

Tinerețe, ambiție, repetiție și, mai ales, acțiune (karma). Sub aceste valori esențiale vor să-și atingă visul. Sunt mici, dar au har, putere și dorință de a evolua. Repetă intens și se pregătesc serios pentru următoarele apariții în public, demonstrând cu fapte că rockul românesc nu moare chiar dacă, permanent, comercialul îi dă târcoale.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Sezon 2014 reușit pentru atleții pregătiți de antrenorul Mihai Haită – interviu –

Următorul articol

În Teleorman, cine nu pupă stânga PSD-istă, nu pupă munca la stat

Cele mai recente articole de Actualitate