liberinteleorman.ro

Peneliștii și pedeliștii din Teleorman, în tandem la congresul de unire

26 iulie 2014

Monica Vasilescu

congresPNL și PDL vor o politică a valorilor cu demnitate și libertate, iar pentru asta s-au unit. Cele două mari formaţiuni politice de Dreapta din România și-au dat mâna, astăzi, în cadrul unui congres comun, după întâlnirile separate ale fiecărui partid în parte. În cadrul reuniunii, aceștia au aprobat statutul noii alianțe electorale ce va susţine candidatul unic la preşedinţie.

congres PNL-PDL (2)Din Teleorman, ambele formațiuni și-au dus la Palatul Parlamentului din București, în sala Unirea, delegații din Biroul Politic Județean. PNL, în frunte cu președintele Marin Almăjanu, a avut reprezentanți precum: George Drăghici, Dan Popescu, Maria Stoian, Raluca Fedeleș, Eduard Oprea, Ștefan Stăncioi, Mihai Ștefan, Adrian Savu.

Și PDL Teleorman l-a avut pe întâiul reprezentant al organizației, Teodor Nițulescu, alături de Cristi Barbu, Cătălin Burcescu, Florin Titirișcă, Claudiu Crăcea, Constantin Berechet, Marin Țole, George Băicoianu, Mihaela Burghiu, Lucian Militaru.

congres PNL-PDL (3)Revenind la scopul congresului, Teodor Nițulescu este de părere că ”Alianţa Creştin Liberală” reprezintă o oportunitate pentru Dreapta românească să fie unită și să dea președintele țării la sfârșitul anului. Mai mult, dacă ar fi să aleagă între cei doi candidați propuși de alianță pentru președinția României, acesta consideră că Iohannis ar schimba atitudini și mentalități și ar aduce o apropiere de Germania, printre alte beneficii. Referitor la șansele unui etnic german să fie votat în România, Teodor Nițulescu spune că românii trebuie să învețe de la americani, acolo unde a fost votat un negru, să renunțe la stereotipiile mentalitare și să aleagă să fie în pas cu lumea civilizată.

congres PNL-PDL (1)Evenimentul a fost tratat de fiecare dintre cei doi lideri județeni în mod diferit. Dacă Almăjanu, într-o atitudine construită, a îmbrăcat un costum elegant și a stat departe de ochii curioși ai celor care speculau animozități, Nițulescu a ales comportarea care îl definește, a profitat de ocazie pentru a-și expune noul tricou de firmă achiziționat, fiind volubil și degajat, așa cum îl știm. Pe holurile Parlamentului peneliștii și pedeliștii s-au purtat firesc, au socializat, au pus la cale strategii și au hotărât să aibă întâia întâlnire comună de la Teleorman, vineri, atunci când, probabil, Marin Almăjanu îi va anunța că a fost desemnat prim-vicepreședinte la centrul alianței, după cum se aude ”pe surse”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Familia ”Finuțu”, destrămată de organele statului. Georgian e reținut, Miklea a dispărut

Următorul articol

Sezon 2014 reușit pentru atleții pregătiți de antrenorul Mihai Haită – interviu –

Cele mai recente articole de Actualitatea politică