liberinteleorman.ro

Plata cu cardul, o altă utopie în piața din Alexandria

Într-un oraș în care modernizarea și progresul ar trebui să fie priorități, promisiunile electorale false și declarațiile nefondate ale oficialilor publici rămân adesea la ordinea zilei. Alexandria a devenit un exemplu clar de promisiuni neîndeplinite și dezamăgiri pentru cetățeni. Una dintre aceste promisiuni false provine de la finul primarului Victor Drăgușin, Octavian Teodorescu, care a susținut cu mândrie că în piața din Alexandria se poate plăti cu cardul, un proiect implementat în mai multe orașe cu succes. Cu toate acestea, verificările recente arată că realitatea este departe de ceea ce a fost promis.

Pe 4 septembrie, Octavian Teodorescu – directorul piețelor a apărut într-o emisiune, la Antena 3 CNN, alături de povestașul Adrian Ursu, și a spus că, în piața din Alexandria, clienții pot plăti cu cardul. Această afirmație a stârnit interesul și speranțele multor cumpărători, care vedeau această schimbare ca un pas înainte către modernizare și facilitarea plăților.

Cu toate acestea, au trecut aproape două luni de la acea declarație și rezultatele verificărilor noastre arată că piața din Alexandria nu a făcut niciun progres semnificativ în ceea ce privește acceptarea plăților cu cardul. Cei mai mulți comercianți sunt reticenți sau pur și simplu nu au infrastructura necesară pentru a face acest lucru.

O doamnă, întrebată dacă se poate plăti cu cardul, a spus că e mult până la „a face”. „Au pus un afiș aici și au zis că se poate plăti cu card, dar au primit doar unii aparatură, adică 2-3 persoane, dar nici ei nu știu cum se face”.

Un comerciant nici nu vrea să audă de așa ceva: „Nu știu eu cu asta. Ce e ăla card? Nu am, cum e ăla? Cum e pe la magazine? Nu am, tataie”.

Reamintim că Piața din Alexandria face parte dintr-un proiect dezvoltat în colaborare cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR). Până în prezent, acesta a fost implementat cu succes în Sibiu, Iași, Galați și parțial în București.

Citește și: Piața digitalizată din Alexandria – Comercianții se plâng că au alte probleme: plouă pe produse

Digitalizarea pieței din Alexandria, o himeră a finului primarului Drăgușin

Advertisement

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bordea și Cortea, show de stand-up comedy la Alexandria

Următorul articol

Accident tragic în Troianul: Un bărbat și-a pierdut viața călcat de o autocisternă

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss