liberinteleorman.ro

Mirarea autorităților: Oamenii vin la teatru „pe bani”, în Alexandria…

Reprezentanții Centrului multifuncțional pentru tineri din Alexandria, de care beneficiază mai mult vârstnicii, se miră că au venit oamenii la un spectacol de teatru pe bani. „Ceea ce părea imposibil pentru unii a devenit realitate pentru noi. Spectacol de teatru la Alexandria, “pe bani”, adică spectacol cu bilete cumpărate, cu sala plină”, au scris ei. Imposibilul era doar în mintea autorităților locale, care nu au făcut ani la rând un spațiu dedicat activităților culturale, din contră, toată infrastructura pentru cultură se află în paragină în Alexandria. Nu există un teatru, casa de cultură e în paragină, cinema-ul 3D a fost împachetat, iar la centrul multifuncțional pentru tineri se organizează mai mult întâlniri de partid sau concerte cu circuit închis.

În Alexandria, ceea ce ar trebui să fie oarecum normal pentru orice comunitate – un teatru cu spectacole de calitate – a fost considerat mult timp un vis îndepărtat. Iar când are loc un eveniment remarcabil în oraș, o piesă de teatru, reprezentanții Centrului Multifuncțional pentru Tineri se arată uimiți că oamenii au cumpărat bilete. Această mentalitate arată modul în care se raportează la cetățeni cei care decid în municipalitate, personaje care nu au avut niciodată în intenții să aducă arta teatrală în inimile locuitorilor din Alexandria.

Cei mai mulți iubitori de teatru sunt nevoiți să meargă în București pentru a se bucura de spectacole de teatru de calitate, dar și pentru alte activități cultural-educative-distractive, fiindcă oportunitățile de relaxare devin tot mai inaccesibile în capitala Teleormanului. Este important că autoritățile au remarcat faptul că un eveniment cultural a atras publicul, sala fiind plină la spectacol, lucru care demonstrează că există un interes real pentru cultură în Alexandria, dar ar trebui să ia seama că acest interes necesită stimulare prin investiții în infrastructura culturală, astfel încât să se poată oferi o gamă variată de activități pentru toți locuitorii orașului.

Citiți și: Cinematograful 3D din Alexandria a intrat „în conservare” după doar 5 ani de funcționare

Citiți și: Noul centru multifuncțional pentru tineri, deschis doar pentru cei agreați de Primăria Alexandria

Citiți și: De ce arată ca după bombardament Casa de Cultură din Alexandria – Explicații oficiale

Advertisement

2 Comments

  1. INCA O DOVADA CA ASTIA CARE SCRIU LA COMANDA SI CEL CARE ISI PUNE LABELE MANJITE CRED CA LOCUITORII DIN ALEXANDRIA SUNT PROSTI SI INCULTI, ASA CUM SUNT VOTANTII LOR.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Scheletul stadionului din Alexandria, gata până la 30 noiembrie? FOTO

Următorul articol

Drept la replică Primăria Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss