liberinteleorman.ro

Cinematograful 3D din Alexandria a intrat „în conservare” după doar 5 ani de funcționare

Primăria Alexandria a dat în jur de 60.000 de euro pe cinema 3D care a funcționat vreme de 5 ani în Capitala Teleormanului. Acum, după ce edificiul Casei de Cultură a intrat în renovare, cinematograful se află „în conservare”. Păstrarea lui, conform Primăriei, se face în locul în care a funcționat, adică într-o sală care nu va avea intervenții. Restul componentelor tehnice au fost depozitate la Centrul Multifuncțional pentru tineri din Alexandria.

Epopeea cinema-ului a durat ani buni până ca obiectivul să fie funcțional. Intențiile pentru amenajarea unei săli de cinema 3D în incinta Casei de Cultură din Alexandria au început încă din anul 2013. Primăria Alexandria şi-a anunţat atunci dorința a achiziţiona un sistem cinema digital 3D.

Primăria a găsit operatorul care urma să livreze, instaleze şi să pună în funcţiune sistemul digital cinema 3D, contra sumei de 387.600 lei, însă demersurile municipalităţi s-au blocat după ce Casa de Cultură a ajuns să fie disputată cu sindicatele în cadrul unui proces. După finalizarea procesului şi câştigarea Casei de Cultură de către primărie, amenajarea sălii de cinema a mai durat o vreme. După mai multe termene de finalizare nerealiste, autoritățile au inaugurat cinema-ul de Paștele lui 2016.

Nu este singurul obiectiv pe care Primăria Alexandria a dat foarte mulți bani și la scurt timp nu a mai funcționat. Ne amintim de patinoarul în valoare de 50.000 de euro care a dispărut fără vreo explicație concretă.

/
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Concert caritabil organizat de trupa Arhaic – folkistul Valer Moldovan are nevoie de ajutor

Următorul articol

Olimpiada de benzi desenate – Ediția a IV-a – 2023

Cele mai recente articole de Actualitate