liberinteleorman.ro

Interviu Teodor Nițulescu: “ Singurul meu regret e că am promovat proști și hoți în poziții de conducere”

teodor-nitulescuCarmen Dumitrescu

Nițulescu nu e ușă de biserică și nici icoană de închinat. Cu toate acestea, are o putere de convingere incomparabilă cu a oricărui alt politician din Teleorman, chestiune care ține, foarte probabil, de carismă și atât. Mulți ar spune că, în condițiile puterii roșii predominate la nivelul Teleormanului, fostul politician de referință al județului și-a cam trăit traiul politic, PDL-ul având aspectul general al unui bolnav proaspăt intrat în comă. Dar adevărul e că Nițulescu are speranțe mari pentru viitorul lui și speră ca acum, după ani frumoși de politică la cel mai înalt nivel județean, are șanse să se afirme și pe plan central. Chiar dacă pare că urmează modelul de succes inițiat de Dragnea pentru politicienii teleormăneni, Nițulescu neagă cu vehemență că imaginea vicepremierului l-ar mai frustra în vreun fel. Dar nu neagă, dacă analizăm atent tot ceea ce spune, nici faptul că Dragnea i-a fost singurul adversar real din politică și nici că e singurul personaj din acest județ despre care vorbește cu patimă și vehemență. Despre relația cu Dragnea, despre speranțele lui Nițulescu, dar și despre regretele sale am discutat cu acesta în cadrul unui interviu, din care reies unele chei interpretative ale caracterului celui care a fost, o bună bucată de vreme, singurul politician teleormănean în stare să-i țină piept lui Liviu Dragnea.

Reporter:  Din momentul în care ați intrat în politică și până în prezent a trecut ceva vreme. Aveți vreun regret?

Teodor Nițulescu: Singurul regret e că am promovat proști și hoți în poziții de conducere. Poate că nu erau proști și hoți la momentul acela, dar cu siguranță, au devenit pe parcurs. Un alt regret este acela că proștii și hoții pe care i-am promovat fac acum parte din clanul actualilor hoți ai județului, clan pe care aș fi putut să-l stârpesc. Dar am închis ochii. Ăsta mi-ar fi principalul regret… Niciodată n-am făcut lucruri de care să-mi fie rușine și întotdeauna am făcut politică numai pentru binele județului și pentru binele municipiului Alexandria, câtă vreme am fost primar. În rest, nu există în întreagă mea activitate nimeni care să mă poată arăta cu degetul și să spună că “Nițulescu a deturnat un leu din banul public” sau “Nițulescu a făcut ceva rău împotriva comunității lui”. Întotdeauna am fost motivat de ideea de a face bine acestui județ și de a schimba soarta oamenilor, încercând să formez oameni, să formez echipe și astfel am ajuns să am o carieră profesională de care mă mândresc, deși alții, chiar dacă sunt în politică, nu prea au cu ce să se mândrească atunci când e vorba de profesie. Marea lor majoritate sunt niște flăcăi certați rău cu… cartea.

R. Dumneavoastră sunteți un om care a ocupat de-a lungul timpului niște poziții foarte importante la nivel  județean. Ați avut vreodată sentimentul că puterea v-a deteriorat calitățile umane?

T.N. Niciodată. Eu am rămas același om, doar că am învățat să fiu mult mai selectiv în privința oamenilor pe care îi țin alături de mine, pentru că mi s-a întâmplat de-a lungul vremii să greșesc în privința multora. Așa că acum îi studiez pe oameni prin prisma a ceea ce fac, nu a ceea ce spun ei înșiși despre ei… Dar niciodată n-am crezut că m-am schimbat… Nu pot să ignor nici faptul că fiecare om e supus greșelii și e posibil să fi greșit, la rândul meu, pentru că circumstanțele politice te pot împinge să mai faci mici erori. Dar nu vă pot vorbi de vreo carență de caracter a mea, după ce am devenit cunoscut, ci doar despre decizii luate sub impulsul momentului sau sub presiunea circumstanțelor.

R. Unde vă vedeți peste 5 ani? Profesional vorbind… Politic vorbind… Ce vă mai doriți?

T.N. O funcție de conducere la nivel național ca să demonstrez că experiența pe care am avut-o la Teleorman poate avea un impact la nivelul politicii la nivel național și că acolo unde sunt resurse, poți rezolva lucrurile în cadrul unor programe de dezvoltare, aplicabile la nivel macro.

R. Cu alte cuvinte, vreți să urmați pașii lui Liviu Dragnea?

T.N. Pașii lui Dragnea în niciun caz, pentru că pașii lui sunt pași care se fac numai noaptea. Noaptea, când nu e lună, ca să poți fura… Eu n-am cum să-mi doresc să merg pe urmele lui, pentru că nu suntem la același nivel. Noi doi nu ne putem compara, din niciun punct de vedere iar comparația l-ar dezavantaja pe el..

R. Dar ați fost prieteni odată…

T.N. N-aș spune că am fost prieteni… Am fost colegi de partid, am încercat să formăm o echipă la un moment dat, dar prieteni nu… N-am fost… Întotdeauna a existat între noi o prăpastie care nu era altceva decât o viziune complet diferită despre viață și despre politică. Noi n-am avut niciodată nimic în comun. Pe mine m-a  interesat întotdeauna bunăstarea oamenilor și dezvoltarea acestui județ iar el a avut acest județ pe mână și uite ce a făcut din el. Uite cum trăiesc oamenii în el… Dar puteți susține în continuare că Dragnea e un mare lider al acestui județ, în timp ce eu nu las în urma mea decât probleme… Adevărul e oricum evident pentru oricine vrea să-l vadă… El e cu treaba lui, dezvoltă România într-o manieră suprinzătoare,e xact așa cum a dezvoltat și acest județ.

R. Credeți că mai urcă pe scara ierahică la nivel național? Îl puteți vedea liderul PSD sau chiar președintele României?

T.N. Normal că urcă… Eu vred că urcă până la Rahova, că am văzut că acolo au etaj… Sau la Jilava… Este deja o glumă proastă cu Dragnea  la Minsiterul Dezvoltării. Întâmplarea face ca recent să mă fi întâlnit cu cineva care îmi povestea că Dragnea are pârghii și influențe peste tot. Și i-am spus: “Păi, da! Cu asta se ocupă Dragnea, să ia tot și la nivel național, după ce a luat tot la nivelul acestui județ. Eu cred că tot ce face, face prost, dar un lucru face și el bine. Fură bine. Mă aștept, cunoscându-i caracterul, să-l sape și pe Ponta dacă scapă de dosarul Referendumului. Că n-ar fi normal să facă pușcărie oamenii din secții și el să stea liniștit în continuare. Dar instituțiile statului la noi fac cu totul alte lucruri decât să-l întrebe ceva pe Dragnea. Măcar acum, la europarlamentare a fost stresat și n-a mai furat atât. S-a furat. Eu am vorbit cu primarii și știu că s-a furat, dar nu la modul în care s-a procedat în trecut…

 

3 Comments

 1. Really ?????
  Hai sa fim seriosi si sa recunoastem cat de periculos si pervers este acest dom Nitulescu!
  Sa nu facem referire la crima comisa de unul din fii dansului, un accident (banal cica) care s-a soldat cu moartea unei femei si imediat totul a fost asa pac pac musamalizat, sau sa nu facem referire la firmele cumparate pe 2 bani de catre domnul nitulescu pe care ulterior le-a pasat asa catre asa zisii pitbulii dansului.
  Cu un pistol la tampla i-as adresa domnului Teodor Nitulescu 29 de intrebari desi nu cred ca as apuca s-o pun pe a 5-a si ar fi mort pentru ca mai mult ca sigur ar minti.
  Imi este rusine, scarba, am un sentiment de dispret fata de toti poliiticienii din Alexandria din Teleorman din Romania.
  Toti sunteti o apa s-un pamant niste jeguri de oameni care nu au facut nimic altceva decat sa fure si culmea ati furat tot de la oamenii saraci, tot de la romani. Cel putin „alti” Alexandreni au furat banii altor tari si culmea aia da au fost si sunt pedepsiti iar voi sunteti liberi. Si Nitulescu si Dragnea si Dragusin si Mara si Calota etc etc! V-as baga intr-o cusca pe toti si v-as plimba prin toata lumea asta si as arata lumii cine sunteti voi cu adevarat.
  Ia sa vedem daca se va posta acest comment al meu!

 2. Tu vorbeşti Niţulescule, care l-ai scos pe Adrian din fostul sediu al ROTRICO din Roşiorii de Vede ca să aduci firma lui fiu-tău acolo??? Scârbă ordinară şi jeg penal! Te-ai deplasat acolo cu autoturismul proprietate de stat deoarece încă erai prefect în funcţie şi ai făcut trafic de influenţă pentru a grăbi şi forţa lucrurile. Să nu mai zicem despre accidentul muşamalizat din com.Buzescu şi despre tunurile date la Spitalul PNF din Roşiorii de Vede, unde firma(ele) nevestei tale a vândut la preţuri de 10, 100, 1000 de ori mai scump obiecte de mobilier. La mulţi ani cu EXECUTARE Niţulescule!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Elevii Şcolii Generale nr. 1 Videle au scăpat de WC-ul din fundul curţii

Următorul articol

25 de tineri alexăndreni au răspuns apelului la voluntariat al lui Victor Drăguşin

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss