liberinteleorman.ro

Elevii Şcolii Generale nr. 1 Videle au scăpat de WC-ul din fundul curţii

30 iulie 2014
Advertisement

Monica Vasilescu

toalete (2)

Lipsa condiţiilor igenico-sanitare din unităţile de învăţământ din Teleorman nu reprezintă o noutate pentru nimeni. Zeci de şcoli din judeţ încep cursurile cu stângul din punct de vedere al aspectelor de ordin sanitar, o situaţie cunoscută, discutată, dar pentru care rar se găsesc soluţii. Unul dintre cei care au găsit remediul să le facă şcolarilor traiul mai decent la şcoală este primarul din Videle, Nicolae Bădănoiu. De cum a văzut că elevii de la Şcoala Generală nr. 1 Videle au WC-ul în fundul curţii, edilul-şef nu s-a lăsat până nu a amenajat în şcoală o toaletă în standarde.

20.000 de euro a obţinut Nicolae Bădănoiu din sponsorizări, bani pe care i-a direcţionat către unitatea de învăţământ, aceasta nefiind singura investiţie. Lucrările au demarat deja, iar în toamnă elevii se vor întoarce la şcoală în alte condiţii.

Până acum, zeci de copii erau nevoiţi să meargă la toaleta din curtea şcolii. Condiţiile în care aceştia îşi făceau nevoile sunt greu de imaginat, mai ales pentru o unitate de învăţământ din mediul urban. Toaletele erau, de fapt, găuri în pământ, fără a avea chiuvete la care copiii să se poată spăla pe mâini după utilizare.

Conducerea unităţii a făcut nenumărate demersuri pe lângă autorităţile locale, dar numai în prezent a găsit înţelegere, drept pentru care îi mulţumeşte primarului. La rândul său, Nicolae Bădănoiu apreciază directorul instituţiei, pe numele său Veronica Bujor, pentru modul în care se dedică profesiei.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La adio, tu, PDL

Următorul articol

Interviu Teodor Nițulescu: “ Singurul meu regret e că am promovat proști și hoți în poziții de conducere”

Cele mai recente articole de Actualitate