liberinteleorman.ro

Nițulescu: ”Când văd oameni ca Dragnea scot sabia și ies la luptă”

1 octombrie 2015

Monica Vasilescu

tudor nitulescu

Întâmplător sau nu, după apariția TV a lui Romică Părpălea, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, a venit Teodor Nițulescu. Fostul șef al PDL Teleorman, ajuns la talpa partidului din motive care ne scapă, Nițulescu a reiterat poveștile despre Liviu Dragnea, pe care nu le poate uita niciun jurnalist din presa locală, care a luat parte în cursul vremii măcar la una dintre lungile conferințe de presă ale baronului, de data aceasta de Dreapta. Și, deși nu e cea mai potrivită ușă bisericească la care să ne închinăm, Teodor Nițulescu a fost mai vocal ca niciodată și a făcut inventarul tuturor încrengăturilor rivalului său politic, povestind din interior multe lucruri piperate pentru publicul larg. A început cu istoria Tel Drum și parcursul său ca firmă de succes și a continuat cu momente petrecute în spatele decorului politic, prin restaurante sau case private. Bineînțeles, în nicio relatare nu a omis să-și scoată în relief influența trecutului, pe care o adulmecă la fiecare poveste.

”Eu știu ce s-a întâmplat la Referendum, fiindcă eu însumi am fost curtat de partea pesedistă să ajut la obținerea unui procentaj suficient pentru demiterea lui Traian Băsescu. Eu am plecat în 2006 din PSD. În subsidiar am reușit să aflu o serie întreagă de lucruri. Am descoperit că Dragnea venise în partid să privatizeze firma Tel Drum, pe care o gândea de pe vremea când era prefect, în 1999, și pe care pas cu pas a pus-o în practică. În 2000, s-au reevaluat toate terenurile de incintă societății și s-a mărit capitalul social. Fiind o regie de drumuri și poduri, avea terenuri în toate localitățile urbane, la Roșiorii de Vede, la Turnu Măgurele, la Alexandria, la Videle. În 2009, când am devenit prefect, m-a interesat ce s-a întâmplat cu TelDrum în perioada când am fost parlamentar. Am descoperit lucruri uimitoare. Toate lucrările de la Consiliul Județean le-a luat TelDrum de 12 ani de zile. În Teleorman, și copiii de clasa I știu al cui este TelDrum, numai instituțiile de stat nu știu”, a declarat Teodor Nițulescu, reiterând multe lucruri din ograda TelDrum.

Acesta a povestit șu despre vânzarea Hotelului Turris, din 2011, care, printr-un control al ANAF, s-ar fi constatat că procedura s-a făcut în mod fraudulos. ”Hotelul, reparat de către firma TelDrum, în 2002-2003, reparație care a costat undeva la două milioane de euro, vă spun eu, că am participat acolo la șprițuri și la chefuri, s-a vândut cu două miliarde de lei vechi, cât costă o garsonieră în Turnu Măgurele. S-a dat NUP, că nu e cauză penală. Hotelul familiei Dragnea a fost în locație de gestiune la firma TelDrum și mai spunem că nu există legătură între ei? Conflict de interese este cât cuprinde”.

Schimbând subiectul, Nițulescu susține că a fost invitat de Dragnea în Brazilia. ”Mergem cu Mazăre, în Brazilia, că avem noi ceva mișto. Se duceau an de an. Făcuseră o casă mare, de vacanță. Se duceau cu Pitiș, cu Fișcuci. Sunt de notorietate lucrurile astea. Omul ăsta e bolnav. E bolnav de putere, e bolnav de bani, e bolnav de jocuri din astea de culise. Acest om trebuie stopat din politică. A nenorocit Teleormanul, România s-o lase în pace. Eu nu mai am nevoie de politică, pot să stau departe, dar nu pot să asist pasiv la astfel de indivizi puși în fruntea țării să o distrugă, că atunci, când văd oameni ca Dragnea, scot sabia și ies la luptă. Ăsta e stilul meu!”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

    • Pentru ghe si liviu: proaste si vaci sunt mamicutele voastre ca v-au fatat, bai, retardatilor. Din cate tin eu minte, la Brasov pana acum a arstat DNA-ul pe banda. Sunt baietii pe care i-ati votat voi paduchilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

La Protecţia Copilului se fuge de şefie precum dracul de tămâie

Următorul articol

Maria Ciobanu, Doinița și Ionuț Dolănescu, în recital la ”Pe deal la Teleormănel”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss