Sursă foto: www.redconforthotel.ro

Construcții ilegale în Pădurea Vedea, pe fond forestier. Autoritățile nu au făcut verificări din lipsă de sesizări

în Dezvăluiri

Capitala Teleormanului e un sat fără câini, dacă ne uităm la multitudinea de construcții pe domeniul public, protejat sau nu, care se ițesc fără ca vreo autoritate să verifice autorizațiile sau dacă sunt îndeplinite procedurile legale. La fel cum s-a întâmplat cu mai multe restaurante din Alexandria care funcționează fără bază legală, ai căror patroni sunt apropiați ai primarului Victor Drăgușin, exemplu concret în acest sens fiind Papa Cip, descoperim acum că în Pădurea Vedea s-a construit o frumoasă piscină și mai multe obiective de agrement, fără autorizație.

Un cunoscut om de afaceri din Alexandria a construit o piscină și mai multe clădiri în Pădurea Vedea, pe fond forestier. Domeniul pe care și-a făcut rost Cornel Roșu se întinde pe zeci de metri, chiar la intrarea în pădure, pe partea stângă. Primăria Alexandria a recunoscut, într-un răspuns adresat consilierului local Gabriel Bulumac, faptul că la acel obiectiv de investiții nu au fost făcute verificări deoarece nu au existat sesizări.

„Alexandria, orașul minunat din sudul țării, locul unde este posibil orice. Spre exemplu: Aici poți lua, cu acordul tacit al primarului, chiar și o bucată mare din pădurea proprietate a orașului, să-ți faci piscină, restaurant, terasă și să funcționezi ilegal fără nicio problemă. Nu te deranjează nimeni, iar Poliția Locală nu face verificări unde nu e voie. Votați victor drăgușin, numai el poate gira asemenea mizerii! Vă țin la curent! Eu chiar iubesc Alexandria!”, a transmis consilierul Gabriel Bulumac.

Primăria Alexandria dă vina pe altă instituție. „Facem mențiunea că, deși municipiul Alexandria este proprietarul suprafeței de teren cu vegetație forestieră, printr-un contract încheiat cu ROMSILVA – Direcția Silvică Teleorman, al cărui obiect prevede asigurarea administrării în regim silvic a suprafeței de teren cu vegetație forestieră, fond forestier, aceasta are obligația să asigure paza și integritatea fondului forestier și a perdelei forestiere de protecție”, se arată în actul emis de primărie, semnat de primarul Victor Drăgușin.

Liber în Teleorman l-a contactat și pe Cornel Roșu, însă acesta nu a dorit să ofere un punct de vedere despre situație.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Dezvăluiri