Un cetățean din Segarcea este terorizat de barul unui consilier al PSD: „Îmi afectează sănătatea”

în Actualitate/Social

Afaceriștii încuscriți cu PSD sunt dați naibii. Indiferent pe unde te duci sau pe ce parte te întorci în Teleorman e musai să întâlnești un restaurant, o cofetărie sau o gheretă a unuia care are trecere la partidul celor trei roze. Cei din gașca PSD (și, poate, doi trei infiltrați temporar) fac ce vor în localitățile pe care au pus monopol, fără ca vreo autoritate să intervină, ei beneficiind de toleranță cum puțini oameni neimplicați politic pot.

Este și cazul unui consilier local de la Segarcea Vale. Într-o comună mică, în care locuiesc oameni ajunși la vârsta la care una dintre principalele dorințe este liniștea, Dorian Cuclea (ruda primarului de la Turnu Măgurele, cu metehne similare) face gălăgie și deranjează vecinii nestingherit. Unul dintre vecinii săi, Lucian Răduinea, ne-a povestit că a adresat numeroase sesizări, reclamații și petiții autorităților din motiv că zgomotul produs de cei care consumă la terasa amplasată lângă magazinul pe care îl deține îi afectează grav sănătatea. Locatarul din vecinătate nu este de acord cu funcționarea barului pentru că tulbură liniștea publică. Acesta spune că mulți clienți ai localului stau la mesele amplasate și consumă băuturi alcoolice și produc un puternic disconfort fonic pentru rezidenții din zonă. Domnul este indignat că nu se face nimic în această situație și că problema se „amână” de ani de zile. Acesta a solicitat intervenția autorităților competente, însă, are informații că poliția îl anunță înainte pe afacerist că urmează să-i facă o vizită, moment în care toate mesele sunt strânse și liniștea așternută.

„Magazinul se află la 15 metri de locuința mea. La intrarea pe partea stângă sunt jocuri de noroc și un băruleț unde se vând băuturi alcoolice, cu mese puse de o parte și de alta, pe o suprafață de 5×5 m. Acolo sunt mereu persoane care consumă băuturi alcoolice și printre acestea intră oameni de toate vârstele și copii mici, unde aud tot felul de discuții vulgare. Localul funcționează ilegal. El nu are la vedere autorizația de funcționare, nu se respectă programul de funcționare, nu au acordul meu, conform legii, deranjează liniștea publică (zgomot, muzică, vocabularul pe care îl folosesc este foarte deranjant). Eu ca vecin nu pot să mă odihnesc (având probleme de sănătate, atât eu cât și soția mea), nu pot deschide geamurile sau ușile din cauza zgomotului.

Eu am făcut numeroase sesizări la Poliția Județeană, DSP Alexandria, OPC Alexandria, Primăria Segarcea Vale, dar nu s-a schimbat nimic”, ne-a povestit Lucian Răduinea.

Singurele răspunsuri pe care localnicul le-a primit au fost de la Primăria Segarcea Vale, care a specificat că aspectele sesizate nu intră în aria de competență a administrației publice locale, și de la OPC Teleorman, instituție care a concluzionat petiția ca întemeiată. „În urma controlului efectuat de comisarii CJPC Teleorman s-au constatat următoarele: unitatea funcționează legal având autorizație de comercializare băuturi alcoolice pentru consumul pe loc, certificatul de înmatriculare nu era afișat la loc vizibil, programul de lucru este până la ora 22.00”, a fost răspunsul OPC Teleorman.

Dorian Cuclea este consilier local al PSD și lucrează la primărie, ca administrator. După ce s-a angajat la primărie, a ieșit din societate rămânând tatăl său în loc, dar tot el se ocupă de magazinul alimentar și de bar. Firma se numește Viviulicris SRL și se pare că este o societate ocolită de organele de control din motive lesne de înțeles.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

5 Comments

    • C&D AVANTAJ MARKET SRL vinde primariei materiale de constructii de sute de milioane.Se stie ca este firma acestei persoane ,care este si administrator public la primarie .Organele statului nu vad ?

  1. Alooo… verificati’l pe domnul Raduinea Lucian, zis MANGU… comercializeaza ilegal tigari de contrabanda si tuica + altele…

    • Doamne cata lume invidioasa! Magazinul și barul la 10 e închis! De multe ori a-și mai bea o bere la ora aia și nu am unde! Dar dacă omu face plângere ca nu poate dormi înseamnă că nu-și poate face somnul de frumusețe pe timp de zi! Nu ca ii țin apărarea lui dori pe care apropos îl cunosc, dar ca patron de magazin cred ca dacă autoritățile l ar lasă ar tine deschis pana noaptea târziu asa ca lăsați balivernele la 10 e închis! Și în alta ordine de idei asta e viata la sat mai vine omul bea o dus a după munca iar dacă vorbește prea tare puneți-i frate calus în gura ca vad ca acceptam (măști)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*