liberinteleorman.ro

Apă mai scumpă în Teleorman, dar la fel de murdară

Respectarea principiilor transparenței, responsabilității și priorității proiectelor vitale în dezvoltarea unei comunități ar trebui să fie esențială pentru orice companie de servicii publice, dar se pare că APA SERV nu a luat în considerare aceste aspecte atunci când a decis să majoreze prețurile apei.

Una dintre cele mai critice probleme pe care le are județul Teleorman este starea dezastruoasă a rețelelor de apă și a sistemului de canalizare. Lichidul vital curge de multe ori cu impurități, iar alteori negru la propriu. În fața acestor probleme majore, APA SERV SA a avut un proiect vital de reabilitare care era așteptat să aducă beneficii semnificative oamenilor. Cu promisiuni de a moderniza infrastructura de apă, proiectul părea să fie șansa de a ridica județul la nivelul unui standard minim de civilizație. Însă, proiectul vital nu a fost finalizat și mai are mult până la acest deziderat, însă, cu toate acestea, prețurile apei cresc, în ciuda stadiului nesatisfăcător al proiectului din care „sug” firmele de casă.

„CERERE pentru aprobarea ajustării tarifare a prețului/tarifului unic 29.09 2023, către, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, subsemnatul, Marius Ciprian GURBAN, în calitate de Director General la SC APA SERV SA, cu sediul în localitatea Alexandria,str. Vedea nr. 31, județul Teleorman, telefon 0247311272, fax 0247313218, e-mail: [email protected], având CUI RO22224874, vă solicit aprobarea preţurilor şi tarifelor conform ajustării tarifare anuale prevăzute în strategia de tarifare prevăzută în Contractul de Delegarte nr. 061/07.12.2007, revizuit si aprobata prin Hotararea ADI ,,Teleormanul,, nr. 88/30.08.2023, după cum urmează:

  1. pret apă potabilă produsă, transportată şi distribuită în întreaga arie de operare, la nivelul de 7,35 lei/mc, exclusiv T.V.A.;
  2. tarif canalizare-epurare în întreaga arie de operare, la nivelul de 5,53 lei/mc, exclusiv T.V.A.; Rata de suportabilitate în aria de operare, la data solicitării ajustării tarifare, este de 2,8%”, se arată în cererea lui Gurban.

Citiți și: INVESTIGAȚIE. Cum s-au dus banii europeni pe apa Teleormanului și cum îi recuperează Apa Serv din buzunarele oamenilor?

Citiți și: Coeficient de neînchidere mai mare decât consumul, la APASERV

Citiți și: Apa-Serv cumpără benzină și motorină de 200.000 de euro

Citiți și: De ce plătim coeficient de neînchidere – explicațiile Apa Serv Teleorman

Citiți și: Mai avem până vom bea apă plată de la robinet în Teleorman – Stadiul proiectului

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Accident pe E70. Un șofer nevinovat a murit și alte patru persoane au ajuns la spital

Următorul articol

Patronul ștrandului din Roșiorii de Vede a bătut un taximetrist – A crezut că îi aduce droguri fiului său

Cele mai recente articole de Actual

Miercurea alarmelor! Sirenele vor suna în Teleorman

❗️Astăzi, în intervalul orar 10.00-11.00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, „𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗘𝗔 𝗔𝗟𝗔𝗥𝗠𝗘𝗟𝗢𝗥”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe

Don't Miss