ACL se bazează în alegeri pe “România tăcută” – Florin Titirişcă: “Eu aştept DNA-ul la Alexandria!”

în Actualitatea politică

IMG_3483

Carmen Dumitrescu

Conferinţa de presă a ACL de joi, 30 octombrie, i-a adus la aceeaşi masă doar pe liderii ACL, Florin Titirişcă şi Eugen Pîrvulescu, Niţulescu fiind, în mod oficial, “pe teren, în campanie”. Însă, lipsa lui Niţulescu a făcut ca ultima conferinţă de presă a ACL dinaintea primului tur de scrutin al prezidenţialelor să fie una dintre cele mai coerente susţinute în Alexandria de competitorii politici tradiţionali. Astfel, deşi Pîrvulescu a analizat şi piedicile ridicate de adversari în campanie, mesajul celor doi a fost, în ansamblu, unui constructiv şi decent. Lucru rareori remarcat la politicienii care se bucură de notorietate în Teleorman.

Astfel, Florin Titirişcă a insistat nu atât pe faptul că în această campanie, PSD şi-a arătat muşchii în toate felurile posibile, ci a preferat să remarce rolul DNA în demonstrarea unor realităţi şi bunul simţ al candidatului ACL, Klaus Iohannis: “Această campanie a fost destul de anostă, dar a fost una în care DNA-ul a jucat un rol esenţial, trebuie s-o recunoaştem. N-am mai văzut pe la televizor niciun arestat, dar presupun că e numai o pauză. Eu mă tot întreb când vor veni şi la Alexandria… Îmi doresc din toată inima să vină DNA-ul şi la Alexandria. La mine nu vor veni niciodată, pentru că eu n-am făcut nicio afacere cu statul niciodată. Campania din Teleorman s-a desfăşurat în condiţii normale, dar am avut unele probleme. Spre exemplu, cu bannerele, am primit foarte puţine aprobări. Noi am vrut să punem în fiecare localitate măcar un banner, unul singur, şi au fost localităţi în care nici asta nu ni s-a permis. La Orbeasca, de pildă, am avut iniţial acceptul primarului care apoi s-a răzgândit. E în regulă. Sunt şi acestea şicanele campaniei. Vreau să vă spun că în momentul acesta, România are şansa de a vota un om, un român care este născut şi crescut în România. Asta ca să nu mai discutăm pe marginea naţionalităţii lui Klaus Iohannis şi ar trebui să fim bucuroşi pentru că el va fi un garant pentru Europa de Vest şi pentru Germania, economia numărul 1 din Europa şi partenerul numărul 1 al României la export. Să reţinem asta! Şi dacă vrem şi puterea exemplului, acest om a arătat ceva în Sibiu. Până la urmă, e un om care a făcut ceva în  viaţa lui, în raport cu adversarul său PSD, care de doi ani de zile nu mai ştie pe unde să se ascundă.”

 

Conducerea ACL nu a omis să remarce nici pomenile electorale ale PSD, nici iconiţele cu “Votaţi Ponta!” pe verso, nici atitudinea de factură comunistă a contracandidaţilor. Dar principala speranţă a celor de la ACL este “România tăcută”, România care vede toate aceste derapaje de la normalitate şi care va sancţiona abaterile, într-un mod realmente semnificativ, prin vot: “Vedeţi că în ultimele zile pomenile electorale sunt în vogă. Ponta a mai dat 100 de lei personalului sanitar. Este exact suta de lei a lui Ceauşescu. Dacă acest om trebuie votat, asta să decidă alegătorii… Eu sper din toată inima mea ca alexăndrenii să se trezească. Şi o s-o facă! Oricum, eu aştept cu încredere alegerile din 2 şi 16 noiembrie. Pentru că atunci o să voteze acea Românie tăcută… ”

1 Comment

  1. Domnilor sa-mi fie cu iertare dar daca vorbesti despre de pomeni electorale uitati-va intai in propria ograda , in Teleorman a fost semnalat un singur caz de mita electorala si anume la Botoroaga.Iar asta au facut oamenii vostrii ! Mai cititi presa locala va rugam inainte sa lansati acuzatii nefondate.Cat despre bannere si afise de asemenea poate vreti sa va uitati si la faptul ca in localitatile conduse de membrii aliantei dvs s-au rupt majoritatea afiselor puse de PSD.Nu sunteti deloc fair-play , in Alexandria cand nu exista nici-un banner pus inca voi stateati cu cortul in statia 1 Mai (si inainte si in primele zile de campanie) ati fost singurul partid care a avut cort amplasat in Alexandria ,SINGURUL.Si tot ati facut urat din cauza asta.Tot mergeti pe principiul ca totul vi se cuvine si daca nu e ca voi atunci restul sunt de vina si fac campanie murdara cand voi sunteti cam singurii ce fac o campanie murdara in judet.repet , nu exista FAIR-PLAY la voi si ar trebui sa va ganditi la lucrul asta

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică