ACL trezeşte Alexandria în ultimele zile de campanie. “Acţiune de informare” pe centrul Alexandriei

în Actualitatea politică

acl2Carmen Dumitrescu

Dacă PSD a început acţiunile de persuasiune electorală încă dinaintea campaniei electorale, ACL s-a trezit abia în ultimele zile ce preced primul tur de scrutin aferent alegerilor prezidenţiale. Astfel, în după-amiaza zilei de miercuri, 29 octombrie, liderii locali ai ACL, George Drăghici şi Florin Titirişcă, au mobilizat preşedinţii secţiilor de votare şi militanţii Dreptei în vederea susţinerii unei acţiuni de informare dedicate alexăndrenilor. Astfel, aproximativ 100 de membri ai celor două partide, PNL şi PDL, îmbrăcaţi în culorile campaniei lui Klaus Iohannis, au ieşit pe centrul Alexandriei, pentru a împărţi materiale privitoare la programul prezidenţiabilului Dreptei. Mai mult, pentru a trezi alexăndrenii, cei din ACL au introdus printre materialele de campanie şi un ziar central, în care este analizat fenomenul securizării secţiilor de votare de către Liviu Dragnea. Potrivit lui George Drăghici, prin acest demers s-a urmărit strict informarea oamenilor, într-o manieră decentă și testarea pulsului populației: “E o acţiune specifică ultimelor zile de campanie, promovăm candidatul şi le prezentăm alexăndrenilor un material interesant cu privire la campanie şi câteva puncte esenţiale din programul domnului Klaus Iohannis. Acţiunea se desfăşoară pe pietonalul din Alexandria, până în zona pieţei şi apoi pe strada Bucureşti.”

acl1Florin Titirișcă, în schimb, a fost atent să menționeze faptul că acțiunea nu are rolul de deranja pe cineva, ci doar pe acela de a trezi alexăndrenii: “Acţiunea se înscrie în cadrul acţiunilor din ultima săptămâna de campanie, cred că vom face una şi vineri. Cred că atunci va fi cea mai amplă. Aşa ne-am propus. La acţiune participă preşedinţii secţiilor de votare din Alexandria şi  membrii Biroului Politic al celor două partide. Este o acţiune de informare. Nu vrem să deranjăm prea mult. Oricum, noi credem că trezirea alexăndrenilor se produce deja”.

Deși trebuie să remarcăm  faptul că “trezirea” nu se face prin una sau două întâlniri cu alexăndrenii, notăm faptul că ACL începe să ia campania electorală în serios. Chiar dacă era bine ca liderii celor două partide să se fi trezit, la rândul lor, mai devreme pentru a-și îndeplini mai bine rolul de a trezi pe cineva…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică