liberinteleorman.ro

Ziua comemorativă “23 august” – marcată cu întârziere şi cu puţine oficialităţi la Alexandria

26 august 2014

Monica Vasilescu

eroiPersonalităţile locului „au dat ignore” zilei de 23 august, marcată pe 26 august. La Alexandria, autorităţile locale nu prea au făcut paradă la ceremonia militară şi religioasă dedicată eroilor că­zuţi pe câmpul de luptă în Al Doilea Război Mondial (1941-1945).

Ziua când România s-a alăturat Coaliţiei Naţiunilor Unite, întorcând armele împotriva Germaniei naziste, nu a atras multă lume în jurul Monumentului Eroilor din faţa Palatului Administrativ. Au lipsit şefii instituţiilor importante ale structurilor ministeriale, parlamentari, oameni politici, dar şi cetăţeni de rând. Printre cei care au spus „prezent” s-au numărat: prefectul judeţului – Daniela Carmen Dan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman – Cornel Bleajă, viceprimarii Alexandriei – Ionuţ Neacşu şi Lucian Iotu, un consilier judeţen şi cinci consilieri locali.

Chiar şi partidele politice le-au întors spatele autorilor ieşirii României din parteneriatul cu Hitler. Singura demonstraţie de forţă a fost a celor de la recent înfiinţata Alianţă Creştin-Liberală, care au arătat că spre toamnă se numără… militanţii şi au depus, în grup lărgit, o coroană la monumentul eroilor.

Slujba de pomenire a fost şi ea oficiată cu mai puţină amploare, doar doi preoţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului au dat curs momentului religios, faţă de patru sau cinci câţi veneau până acum la astfel de manifestări. Ceremo­nialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, singura care este de fiecare dată la datorie fără echivoc.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Interviu cu Florin Piersic Jr.: ”La Alexandria, nu s-a schimbat nimic, dar energia e bună”

Următorul articol

Evaziunea fiscală întreținută politic nu piere niciodată!

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss