liberinteleorman.ro

Verificări în centrele sociale din Teleorman: Două dosare penale pentru fraude economice

Advertisement

În contextul dezvăluirilor șocante referitoare la abuzurile grave din azilele de bătrâni din județul Ilfov, autoritățile au demarat ample verificări în centrele sociale din țară, dar și în județul Teleorman. Scopul acestor controale a fost de a identifica și corecta eventualele deficiențe și abateri în furnizarea de servicii sociale, în special în ceea ce privește protecția și îngrijirea persoanelor vulnerabile.

În urma verificărilor efectuate în centrele sociale din Teleorman, au fost deschise două dosare penale pentru fraude economice, fiind suspectate încălcări grave ale legii în ceea ce privește funcționarea acestor instituții.

„În baza Ordinului MAI nr. 101/07.07.2023, pentru dispunerea de măsuri organizatorice şi de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor, echipe mixte stabilite prin Ordinul Prefectului nr. 390/10.07.2023, au verificat, în perioada 10-14.07.2023, toate centrele rezidențiale de pe raza județului Teleorman, respectiv 52 de centre.

În urma verificării acestor centre s-au constatat următoarele: Număr centre neautorizate/clandestine: 5, din care: 1 clandestin (Pietroşani); 1 fără acreditare (Negreni); 3 acreditate, dar fără licenţă (Gălăteni, Lada și Olteni – în curs de obţinere).

Beneficiari relocați: 25, din care:în spitale: 12 (3 au fost transferați în spitale de psihiatrie – 2 la Vadu Lat şi 1 la Poroschia); în centre: 6; la aparţinători: 7.

Număr contravenţii: 30. Valoare contravenţii: 149.201 lei. Nr. dosare penale: 2 pentru fraude economice.
Principalele deficiențe identificate au fost: lipsa acreditării ca furnizori de servicii sociale, respectiv a licenţei; lipsa autorizaţiilor sanitară, sanitară-veterinara, de securitate la incendiu; evaziune fiscală şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Urmează să se finalizeze și verificarea documentelor pentru centrele care au primit invitații din partea ITM, OPC şi DSVSA. Pentru persoanele din spitale s-a început procedura de identificare a unor soluții de cazare în centre/aparţinători, în funcţie de situația medicală a fiecărei persoane”, a transmis Prefectura Teleorman.

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Adrian Gâdea numește „nereguli” atrocitățile de la DGASPC Teleorman

Următorul articol

O șoferiță beată și drogată a acroșat două autoturisme staționate, în Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate