liberinteleorman.ro

Sunt ales, dar mă (t)ratez! Consilierul județean Marin Bibina tace și nu face

7 august 2017

Monica Vasilescu

Sunt ales, dar mă (t)ratez!

Unora le place jazz-ul. Altora banii. Şi prea multora… politica. Intrarea în politică, onorabilă prin esenţa ei, nu presupune însă numai statut social şi beneficii materiale, ci şi dorinţa genuină de a oferi ceva comunităţii care îţi acordă, prin vot, încrederea ei. De aceea, odată ajuns într-un for decizional, cel avid de recunoaştere capătă şi un rol social important. Pe care ar trebui, cel puţin teoretic, să şi-l respecte. Prin declaraţii, ţinută, vestimentaţie şi acţiuni. Ei bine, la noi în Teleorman, nu e cazul. Despre cei mai mulţi dintre consilierii locali şi judeţeni nu ştim mai nimic. Nici cum se numesc, nici cum arată şi, cu atât mai puţin, de ce ridică mâna atunci când o ridică. Ziarul Liber în Teleorman şi-a propus să remedieze acest lucru. Astfel că în rubrica “Sunt ales… dar mă (t)ratez” vom afla cu toţii care ne sunt consilierii judeţeni şi locali şi ce realizări notabile au reuşit să bifeze în timpul mandatului lor. Astfel încât în anii următori să începem să ştampilăm buletinul de vot în cunoştinţă de cauză.

Consilierul județean Marin Bibina tace și nu face

A trecut un an de când și-au preluat mandatul cei care ”fac legea” în Consiliul Județean Teleorman. Consilierii noștri s-au așezat, în majoritatea lor, în iunie 2016, la Masa Tăcerii și mulți dintre ei au ocupat până în prezent un loc ”de formă” în Consiliul Județean Teleorman, domnind așa în ultimul an sau ani, în funcție de câte mandate au apucat.

Printre ”tăcuți” se zărește și Marin Bibina, de la PSD. Sigur, dacă le spunem oamenilor din Teleorman, străini de lumea politică și administrativă, că Marin Bibina ocupă unul dintre scaunele importante de la județ, aceștia dau din umeri. Bineînțeles, vina le aparține în primul rând lor, pentru că au girat, prin vot, liste de partid cu oameni pe care nu i-au văzut nici măcar în poze.

Revenind la protagonistul acestei rubrici, fără să punem la socoteală depunerea jurământului, acesta a tăcut mâlc în zecile de ședințe la care a participat în calitate de consilier județean. Deși a jurat să respecte legile țării și să facă tot ceea ce-i stă în puteri pentru binele teleormănenilor, elanul scaunului confortabil l-a atras atât de mult încât nu prea mai face altceva în afară de a privi în gol printre hârtii. În întrunirile de plen ale consilierilor județeni, Bibina se rezumă la a fi un spectator civilizat, radicând mâna la unison cu pesediștii săi, fără a comenta. De inițiative, amendamente sau proiecte de hotărâri nici nu poate fi vorba.

Dacă ar fi să ne referim la drumul politic al omului, se pare că acesta nu a fost unul remarcabil, nefiind foarte cunoscut publicului cu ascensiunea sa pe această latură, întrucât pare a fi unul dintre oamenii serioși ai partidului, iar la PSD se promovează pe alte considerente în general. În afară de vremelnicia funcției de consilier pe care o are în momentul de față, Marin Bibina este profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic Zimnicea și se pare că unul bun, după cum spun unii dintre elevii săi. Domnia sa a studiat la Universitatea Spiru Haret din București – Filologie/Română-Franceză și întreaga sa carieră de până acum s-a axat pe profesorat, dar și pe activități la radioul local din Zimnicea, ocazional. În rest, la CJ Teleorman îl credităm cu atitudine binevoitoare și sperăm să îl auzim cuvântând în funcția aleasă, că mai are trei ani să arate ce poate. Dacă poate.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Colegiul Național Anastasescu beneficiar al proiectului de mobilitate “Carieră Europeană în IT” prin Programul Erasmus +

Următorul articol

”Eu vreau să merg la școală” – campanie umanitară a preotului Bogdan Nedea pentru copiii de la Parohia Trivale II

Cele mai recente articole de Actualitatea politică