liberinteleorman.ro

Colegiul Național Anastasescu beneficiar al proiectului de mobilitate “Carieră Europeană în IT” prin Programul Erasmus +

7 august 2017

În urma concursului de selecție organizat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) în cadrul Apelului general și național la propuneri de proiecte 2017, proiectul depus de Colegiul Național Anastasescu Roșiorii de Vede, cu titlul „Carieră Europeană în IT” a fost aprobat și va fi finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acțiunea  Cheie 1 – Proiecte de mobilitate, domeniul Formare Profesională.

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Erasmus+ oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional (şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale) şi pentru ucenici de a se forma profesional şi/sau de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe de comunicare într-o limbă străină. Stagiile de formare profesională în altă ţară îmbunătăţesc procesul de tranziţie de la educaţie şi formare către piaţa muncii consolidând în acelaşi timp cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale. (sursa citată: www.erasmusplus.ro)

Proiectul „Carieră Europeană în IT” cu Nr. de identificare 2017-1-RO01-KA102-036572 se adresează unui număr de 30 elevi de la CN Anastasescu, clasele X -XI, filiera teoretica, profilul real, specializarea matematică‐informatică, în vederea completării pregătirii teoretice în domeniul Informatic cu o dimensiune practic-aplicativă, printr-o formare inițială de calitate în companii de profil din Spania.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 iunie 2017 – 31 octombrie 2018 și este finanțat integral din fonduri UE cu un grant în valoare de 64. 740 euro.

Activitățile proiectului sunt structurate în 2 fluxuri constând într-un plasament în firme spaniole de IT din orașul Granada: Informatica Cano Granada S.L., Alcon & Squembri, Sistemas de Informacion y Proteccion de Datos pe tema „Grafică și Web design”.

Stagiul de practică de 60 de ore pe care îl vor desfășura elevii în domeniul proiectării și realizării de grafică și web design va reprezenta o componentă de bază a formării profesionale complete, care le va permite o inserție socio‐profesională mai rapidă, în concordanță cu exigențele cerute pe piața muncii europene, specifice acestui domeniu de activitate.

Partenerul nostru în acest proiect este EUROPROYECTOS ERASMUS PLUS o companie spaniolă de formare cu o experiență de  lucru de peste 20 de ani in cadrul proiectelor de mobilitate europene.

Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusiva a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

Director Colegiul Național Anastasescu

Prof. Dr. Șerban Răceanu

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Distracția costă la Alexandria: 4 miliarde de lei pentru 3 zile aniversare!

Următorul articol

Sunt ales, dar mă (t)ratez! Consilierul județean Marin Bibina tace și nu face

Cele mai recente articole de Educatie