Sub ochii Poliției Locale, taximetriștii au comis-o din nou!

în Actualitate/Politie/Utile

Monica Vasilescu

taxi, again

Unii taximetriști, nu toți, sunt atât de insistenți în a avea clienți, încât găsesc imediat oportunități de a mai obține un ban în plus, fie că sunt ele imorale și ilegale. Ca la orice manifestare cu gălăgie din centrul orașului, atunci când lumea se strânge buluc să mănânce mici, să bea bere și să asculte muzică, autovehiculele taxi se grupează instant. Mașinile se aliniază pe strada Dunării, în fața sediului BCR, în așteptarea clienților, încălcând cel puțin două reguli ale Codului Rutier: șederea în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă” și trecere pentru pietoni, marcaj de traversare pe care nu se oprește. Nici pe el, nici înaintea lui și după el, cu cel puțin de 25 m.

Poliția locală era în misiune. Întrebat despre situația din fața ochilor săi, polițistul local de serviciu a spus că ”practic, nu este o situație normală”, dar el nu este de la Rutieră (cu toate că nu l-a bănuit nimeni că fi de acolo). ”Omul legii” nu știa că și ei au dreptul să sancționeze anumite încălcări ale Codului Rutier, dar și să asigure fluența circulației în aria teritorială de competență, ceea ce făcea la momentul respectiv. Acest lucru nu se întâmplă de ieri, de azi, ci din ianuarie 2011, atunci când agenții de politie din această structură au primit noi atribuții. Potrivit Legii nr. 155/2011, polițiștii locali au dreptul să constate contravenții și să aplice sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis. De asemnea, aceștia au dreptul să dispună măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. asa zisa politie locala = rosie, o platim degeaba, in zadar ….
    protejeaza hotii din piata alexandria si fugareste oamenii corecti …
    cat despre parcari aiurea=ilegale, SA NU MAI VORBIM != O (ZERO ABSOLUT) .

    cer desfinntarea astora care se plimba pe banii nostrii in masinile noastre …

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*