1 mai cu alai. Un festival al berii a făcut debandadă la Alexandria

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Poftiți la circ. Așa ne-am fi imaginat că sună invitația celor care au adus, timp de trei zile, un festival al berii la Alexandria. Pentru că au vrut să-și vândă băutura alcoolică și micii, niște organizatori de evenimente (nu știm cine, nici nu ne interesează), în alianță cu Primăria Alexandria, care și-a dat OK-ul pentru așa ceva, au adus în centrul capitalei de județ o dezordine cum rar ne e dat să vedem. Din fericire!
Sonorizare afectată, artiști necunoscuți, reprezentații care au lăsat un gust amar, acestea și altele au umplut tabloul zilelor de 1,2 și 3 mai de la Alexandria. De menționat este și faptul că, alternativ cu demonstrațiile artistice de pe scenă, cei prezenți au avut parte de o ambianță în care a predominat mirosul de tot felul de produse comestibile, nemaivorbind de tarabe și comedii, fiecare cu specificul ei de activitate și cu adepții săi, ale căror gene greu pot fi manipulate spre propășire. Fotografiile vorbesc de la sine.
De fiecare dată când în centrul orașului Alexandria se desfășoară un spectacol grotesc, ne amintim de o decizie pe care a luat-o, la un moment dat, primarul Victor Drăguşin, de a nu se organiza un concert al celor de la Iris și Cargo în fața Casei de Cultură, pe motiv că îi vor fi afectate plantele ornamentale atârnate în faţa administraţiei publice locale. Trei concerte anunţate de reprezentanţii Dracula Revolution Tour au fost amânate la data respectivă. De atunci și până în prezent, în aceeași locație, lângă aceleași flori, au fost spectacole cu zecile, fiindcă sintagma ”nu se poate” e valabilă doar în anumite cazuri la noi. Din păcate!
Concluzia? Suntem foarte ușor de manipulat, extrem de ușor de impresionat, așa ușor de înșelat. Fără intenția de a subestima arta care cuprinde numere de acrobație, iluzionism și prezentare de animale dresate, realizăm că trăim zilnic un spectacol de circ, în timp ce pâinea se lasă așteptată…

festivalul berii (4) festivalul berii (3)festivalul berii (2) festivalul berii (1)

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Sper ca hotararea si motivul cu Iris si Cargo sunt doar o gluma…cel putin azi nu este 1 Aprilie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*