liberinteleorman.ro

Primele imagini cu „granitul nemuritor”

Advertisement

Proiectul mult așteptat de reabilitare a centrului pietonal din municipiul Alexandria a ajuns la faza „simularea în șantier pentru asigurarea stereotomiei proiectului” (montarea pavajului din granit), după cum a anunțat primarul Victor Drăgușin. Momentul este unul îmbucurător pentru mulți cetățeni care s-au săturat de praf și noroi chiar dacă, între timp, floarea soarelui și multe buruieni au răsărit în șantierul din Alexandria de la sistările care au avut loc.

În prezent, lucrările se desfășoară pe pe tronsonul 1 (Str. I. Creangă – Str. Al. Colfescu) și 2 (Str. Al. Colfescu – Str. C. Brâncoveanu) la faza montării pavajului din granit și au demarat lucrările și pe tronsonul 3 (Str. C. Brâncoveanu – Str. București).

„Centrul pietonal – am ajuns la faza montării pavajului din granitCel mai așteptat proiect al municipiului – reabilitarea centrului pietonal a ajuns pe tronsonul 1 ( Str. I. Creangă – Str. Al. Colfescu) și 2 ( Str. Al. Colfescu – Str. C. Brâncoveanu) la faza montării pavajului din granit și am demarat lucrările și pe tronsonul 3 (Str. C. Brâncoveanu – Str. București).Am asistat ieri la simularea în șantier pentru asigurarea stereotomiei proiectului (montarea pavajului din granit).

În acest moment sunt executate integral lucrările de infrastructură – straturi suport pavaj, sunt introduse rețelele de utilități necesare – alimentare cu apă pentru sistemul de irigat al spațiilor verzi, sistem de iluminat, sistem de colectare a apelor pluviale, etc. Au fost turnate jardinierele pentru spațiile verzi și se lucrează la placarea lor cu marmură, au fost profilate cu bordură din granit spațiile verzi fără parapet, a fost realizată infrastructura pentru fântânile arteziene 1 (Profi) și 2 (Crinul Nou) și pentru zona de amfiteatru de la fântâna arteziană 1 (Profi). În sectorul 3 realizăm desfacerile de beton ale vechiului paviment, urmând realizarea tuturor lucrărilor menționate anterior și pe acest sector, realizarea fântânii arteziene nr. 3 ( Piață) si montarea granitului”, a anunțat Victor Drăgușin.

Valoarea totală a contractului este mai mare cu 10% față de valoarea inițială!

Centrul pietonal cu „granit nemuritor”, așa cum l-a denumit primarul, are un nou termen de finalizare pentru luna noiembrie 2023. Firma care a obținut licitația, fosta TelDrum, nu mai face față lucrărilor din bani publici pe care le are în portofoliu. Cu 66 de angajați, TEAM STAR SUD 2019 SRL trebuie să se ocupe în același timp de mai multe obiective obținute prin schemele defunctei firme din portofoliul lui Liviu Dragnea.

Noul Teldrum a câştigat contracte pentru lucrări publice de 9,2 milioane de euro în ultimul an, numai în judeţul Teleorman, potrivit SICAP.

Valoarea totală a contractului/lotului/concesiunii este de 45426648.82 lei și este mai mare cu 10% fata de valoarea inițială, potrivit SICAP.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Anchetă la IPJ Teleorman – Marcel Ciolacu solicită demiteri

Următorul articol

Șeful AJPIS Teleorman, cercetat disciplinar și suspendat din funcție în urma ororilor din centrele sociale

Cele mai recente articole de Actualitate