liberinteleorman.ro

Protest masiv: transportatorii și fermierii din Teleorman și alte județe, la Guvern

11 ianuarie 2024
Advertisement

Fermieri din patru județe, inclusiv Teleorman, se află la intrarea în București și vor să meargă în fața sediului Guvernului pentru a-și exprima nemulțumirile față de politici guvernamentale, însă jandarmii și polițiștii au intervenit.

Un grup de transportatori și fermieri din patru județe, printre care și Teleorman, au spart barajul de jandarmi de la Chiajna și vor să ajungă în București în semn de protest față de măsurile guvernamentale pe care le consideră injuste și dezastruoase pentru industria agricolă.

Unul dintre fermieri din Teleorman – Cristina Szabo a declarat, la Realitatea PLUS: „Am ajuns la capătul răbdării, nu mai putem face față! Suntem plecați de dimineață de acasă, iar grupul cu care eu am venit sunt fermieri, nu facem parte din niciun partid așa cum s-a vehiculat (AUR), oameni care muncesc din greu și de care Guvernul își bate joc. Noi sperăm să intrăm în București”.

Discuții fără concluzii, la Guvern

Reprezentanții Cancelariei Prim-ministrului au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanți ai transportatorilor din toate zonele României.

Dialogul dintre cele două părți a vizat analizarea problemelor cu care se confruntă sectorul transportatorilor și a soluțiilor de rezolvare la situațiile punctuale ridicate în cadrul întâlnirii.

În urma consultărilor, s-a convenit că ministerele și instituțiile cu atribuții în rezolvarea aspectelor semnalate vor fi informate de către Cancelaria Prim-ministrului despre problemele ridicate, în vederea găsirii celor mai potrivite soluții.

Astfel, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârșitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanții transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern și cei ai Autorității de Supraveghere Financiară pentru a discuta aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) și a găsi soluții aplicabile la problematicile semnalate de transportatori.

La întâlnire au participat din partea Guvernului, Florin Spătaru, Ovidiu Gheorghe și Daniel Botănoiu, consilieri de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, iar din partea transportatorilor reprezentanți desemnați din toate zonele țării, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Halucinant: O instituție publică a cerut presei să-și dezvăluie sursele jurnalistice

Următorul articol

22 de misiuni ale pompierilor teleormăneni, dintre care 6 incendii, 15 cazuri SMURD și un accident rutier

Cele mai recente articole de Actualitate