UPDATE: Poliția îi caută pe unii constructori din Teleorman de evaziune fiscală

în Actualitate/Politie

Monica Vasilescu

politiaÎn prima zi a lui februarie, Poliţia Română a efectuat 146 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au efectuat percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Polițiștii au pus în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Printre firmele percheziţionate sunt celebrele Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution.

UPDATE: În urma percheziţiilor efectuate ieri, de Poliţia Română, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost ridicate acte financiar contabile, dispozitive, bani şi arme. 33 de persoane au fost reţinute.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*