Niţulescu: “Pe Gâdea nu-l cunosc, pe vremea mea era la grădiniţă…”

în Actualitatea politică

nitulescuCarmen Dumitrescu

Deranjul produs de efectele Ordonanţei 55 asupra echilibrului de forţe în politica teleormăneană e destul de mare. Şi numai Teodor Niţulescu putea să prezinte într-o conferinţă de presă adevăratele proporţii ale acestui deranj. Într-o notă preponderent comică, liderul democrat-liberal a discutat nu doar despre primarii ce au luat decizia să plece din barca Opoziţiei, ci şi despre factorii de decizie la nivel judeţean care au făcut ca acest lucru să se întâmple. Aşadar, Niţulescu insistă pe ideea că primarii traseişti au fost ameninţaţi în mod sistematic să treacă la PSD şi că toţi cei care au făcut-o vor avea de dat socoteală în faţa partidului pe care încă îl mai conduce. Motivul acestei dări de seamă este, potrivit lui Niţulescu, acela că primarii traseişti au împrumutat bani de la oameni ai partidului în vederea finanţării campaniei electorale, bani pe care democrat-liberalii în cauză îi cer acum înapoi. Niţulescu a mai precizat şi faptul că el însuşi este unul dintre cei care au dat bani împrumut primarilor pentru campanie şi că îşi vrea banii returnaţi în cel mai scurt timp.

Dar, de departe, atacul care a impresionat pe toată lumea a fost cel la adresa actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, pe care Niţulescu pare a-l desconsidera total. Desigur, în exprimarea sa plastică, Niţulescu a menţionat că numele lui Gâdea nu merita să fie rostit, dar, pentru că e principalul artizan al trădărilor, a făcut totuşi efortul şi sacrificiul, în stilul lui caracteristic: “Principalul autor care a executat ordinul lui Dragnea a fost domnul Gâdea, care a şi ieşit în conferinţă de presă mândru, de parcă i-ar fi ajutat la alegeri în vreun fel, aşa de mare şi de important se crede. Figura domnului Gâdea îţi trezeşte interesul, încrederea totală şi ideea  unui viitor alături de domnul Gâdea te determină să crezi că poţi face lucruri extraordinare pentru judeţ. Trasmite energia asta fantastică de la Consiliul Judeţean şi el a fost principalul autor. Niciodată nu i-am pronunţat numele şi nu l-am nominalizat în conferinţe de presă, pentru că e mult prea mică gâză pentru un om ca mine. Eu pe Gâdea nici nu-l cunosc, pe vremea mea era la grădiniţă…”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică