Nicolae Bădănoiu a realizat în doi ani cât nu a reuşit Lucian Militaru în toate mandatele

în Actualitate/Administratie/Politica altfel

Monica Vasilescu

Nicolae BadanoiuAceasta este părerea secretarului general al PSD Teleorman, Timotei Stuparu, despre activitatea mai tânărului său coleg de partid, care tinde să fie pentru Videle un fel de Pake Protopopescu al Bucureştilor.

Se poate spune, cu lejeritate, că Videle a început să arate a oraş din anul 2012, atunci când populaţia a votat un alt primar, în detrimentul lui Lucian Militaru, cel cu trei mandate. Pus pe fapte mari, Nicolae Bădănoiu este ca argintul viu. Dacă un om îi cere ajutorul, sare îndată, dacă tergiversează un proiect, este imediat în biroul celui în măsură să pună capăt problemelor, dacă cineva îl dă afară pe uşă, intră pe geam. Cu aceste intenţii şi cu dorinţă de normalitate a bătut la uşa PSD şi a cerut să fie candidat la alegerile locale, iar acum trăieşte sub propria administraţie cu gândul de a nu dezamăgi oamenii, în special familia, care şi-a pus toată încrederea în puterea sa de reuşită.

La doi ani de când se află pe scaunul de primar (metaforic vorbind, pentru că, din modestie, Nicolae Bădănoiu stă foarte rar la pupitrul oficial), acesta vine în faţa oamenilor cu primele realizări. Vizibil schimbat în exprimare şi în comportare, primarul destoinic de la Videle vorbeşte cu drag despre faptele sale şi consideră că un oraş se respectă pe sine modernizându-se, iar un primar bun se cunoaşte după investiţiile sale.

“Mi-am dorit normalitate. Din 2012, odată cu câştigarea alegerilor, la Videle a revenit normalitatea. Încă de la început am fost susţinut de către o echipă, această echipă a Partidului Social Democrat. Nu mai repet problemele pe care le-am găsit la primărie. Sunt proiecte în derulare, proiecte pe care le avem depuse, dar şi viitoare proiecte. Principalele planuri se referă la extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Anul acesta, s-a reuşit racordarea a 100 de locuinţe la sistemul de apă şi canalizare şi urmează alte 40. S-a finalizat staţia de clonare şi frezare, o investiţie destul de amplă, iar acum se lucrează la staţia de epurare, în proiectul cu Apa Serv. Un program major care s-a realizat la Videle priveşte colectarea deşeurilor menajere. Ştim cu toţii că la noi se colecta gunoiul cu remorca, oamenii erau ţinuţi în nişte condiţii nedecente şi, după aceea, gunoiul era depozitat în fundul grădinii, cum se spune. Preţul este cel de dinainte de a intra în această asociaţie de dezvoltare intracomunitară. Un mare proiect pe care l-am gândit şi acum este în derulare se referă la schimbarea iluminatului public, cu 200 de lămpi (iniţial), urmând ca întreg iluminatul public din Videle să fie la înaltă calitate. Sper ca prin aceste investiţii, mai ales acum când sunt aproape de realizarea altor măsuri pe care mi le-am dorit pentru oraş, siguranţa omului să crească. Avem în plan, iar săptămâna viitoare încep lucrările, să refacem aproximativ doi km de reţea electrică. Într-un alt proiect, depus la Ministerul Energiei, am făcut proiectarea, am făcut bornarea, avem partea noastră de cofinanţare, în parteneriat cu CEZ şi Ministerul Energiei. Finanţarea este aprobată, în luna martie vom începe lucrările”, a spus Nicolae Bădănoiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şi pentru că înainte de a îmbrăca haina de primar a purtat uniforma de pompier, acesta se întoarce la foştii colegi cu bucuria de a-i sprijini în măsura în care există posibilitatea. Recent, a achiziţionat o autospecială pentru Detaşamentul de Pompieri din Videle, iar planurile pentru această structură nu se opresc aici.

Primarul se mai laudă cu implicarfea în preluarea Unităţii de Primiri Urgenţe de către Ministerul Sănătăţii şi cu faptul că a reuşit compensarea a 150 miliarde din buget, având speranţa că, până la sfârşitul lui octombrie, nu va mai avea arierate.

În continuare, Nicolae Bădănoiu are pentru oraşul în care trăieşte obiectivele: şcoală, stradă, spital şi, într-o societate cu un sistem destul de compromis, nu ignoră faptul că, pentru a face progrese în administrație, trebuie să se înconjoare de oameni valoroși, pe care să-i aleagă după competențe, să lase deoparte interesele de partid și pe cele personale, să facă o listă de priorități pentru comunitate și să se țină de ea. Iar marile schimbări ale oraşului Videle încep să se vadă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*