liberinteleorman.ro

Niţulescu: “ Am primit semnale de la unii dintre foştii noştri primari că ar regreta plecarea la PSD. Le-am transmis că nu ne interesează”

24 noiembrie 2014

IMG_4112Carmen Dumitrescu

Aşa cum era de aşteptat, după câştigarea alegerilor prezidenţiale, noul PNL a ieşit într-o conferinţă de presă, pentru a clarifica aspecte legate de modul în care s-au desfăşurat alegerile în Teleorman, dar şi pentru a le da peste nas celor care s-au îndoit de şansele ACL în această cursă electorală. Din nefericire, se pare că niciunul dintre liderii noului PNL nu doresc să admită că succesul din aceste alegeri n-a fost determinat în vreun fel de implicarea ACL-ului în campanie, ci de faptul că Iohannis a venit cu propriul capital de imagine în această luptă, capital care a cântărit mai greu decât orice fel de activitate partizană la nivel local.

De fapt, în Teleorman, alegerile nici măcar n-au fost câştigate de Iohannis, procentul obţinut aici de Victor Ponta depăşind cu mult pe cel al preşedintelui ales de cei din ţară. Era normal, totuşi, ca Niţulescu care are acum orgoliul supradimensionat, să nu admită că Iohannis a câştigat alegerile la nivel naţional, şi nu ACL, menţionând că “armata ACL” din spatele candidatului a avut un rol esenţial: “Fără militantismul oamenilor noştri şi fără prezenţa lor pe câmpul de bătălie al alegerilor în secţiile de votare, pe străzi, în case, Iohannis nu obţinea acest mandat. Niciun om nu câştigă singur alegerile. Însă este foarte adevărat că meritul principal e al domniei sale, pentru că s-a dovedit a fi candidatul ideal. Mulţi l-au contestat, dar s-a dovedit că populaţia a acceptat, în largă proporţie, această candidatură şi a şi votat-o. Este extrem de greu de apreciat dacă mediul virtual chiar a avut un rol. Eu vă spun. Că am experienţa atâtor campanii. Nimeni, fără un partid solid în spate, nu câştigă alegerile. Alături de această coloană principală vin şi alte instituţii media care au un rol, dar e doar un rol parţial. Un rol parţial şi segmentat.”

În ceea ce-i priveşte pe primarii PNL şi PDL care au trădat pentru mai mult sprijin din partea partidului aflat la guvernare, Niţulescu s-a declarat ferm împotriva întoarcerii lor în sânul noului PNL. De altfel, şi Eugen Pîrvulescu, aflat la conferinţa de presă alături de Niţulescu, a confirmat faptul că nu se pune problema ca oamenii care au trădat să fie luaţi în viitoarele calcule ale partidului nou constituit. În egală măsură, primarul comunei Suhaia, Cristi Barbu, a insistat pe această idee, insinuând că reprimirea în partid a trădătorilor nu va face altceva decât să vulnerabilizeze noua construcţie politică: “Eu chiar o să ţin morţiş să nu mai primim pe niciunul din primarii plecaţi, pentru că cine a trădat o dată, va trăda şi a doua oară…”

Iar Niţulescu a avut grijă să pună cireaşa pe tort, parcă ironizând toate cele spuse despre el în campania electorală, precizând, cu un zâmbet maliţios pe figură: “PNL n-are această politică de cămătărie pe voturi. Aşa că da, am primit semnale de la unii dintre foştii noştri primari că ar regreta plecarea la PSD şi că vor să revină la noi. Le-am transmis, tot prin intermediari, că nu ne interesează…”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate






Articolul precedent

Luis Popa: “În Teleorman am regăsit satul românesc al lui Marin Preda…”

Următorul articol

Povești reale din repriza a doua a scrutinului prezidențialelor în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss